Afgelopen zaterdag 12 september speelden de beide Mastformaties hun 2e wedstrijd van deze veldcompetitie. Tegenstanders op het eigen korfbalcomplex aan de Borglaan waren de selecties van Oerterp/VZK. Nadat Noordenveld 2 een keurige 19-16 overwinning had geboekt op het 2e team van Oerterp/VZK betraden de beide hoofdmachten het speelveld. Na een 10-10 ruststand volgde een sterk optreden van de oranje tijgers in de 2e helft, resulterend in een aansprekende 26-21 overwinning voor het team van trainer/coach Mark Steenbergen.

“Een lastig karwei vooraf. Oerterp is samen met Udiros toch wel de te kloppen ploeg in onze poule. Het is ook een botsing van stijlen. Oerterp speelt het klassieke spelletje met 2 uitgesproken puntheren en dat kunnen ze goed. Wij hebben het accent meer op de de dames voorin liggen waarbij de heren vanuit de korf ook veel kansen creëren. Verdedigend hadden we het lastig met hun spitsen. We wilden vroeg storen, maar als dat niet lukte waren ze vaak doeltreffend”.

De eerste score kwam van de gasten uit Oerterp, waarna Sven Stobbe en tweemaal Romée de Rink de thuisploeg op een 3-1 voorsprong brachten. De 5-3 was een mooie goal van aanvoerder Anna de Boer, die een doorbraak van Romée de Rink afrondde. Halverwege de eerste helft, bij een stand van 5-5 wisten de Friezen een klein gaatje in hun voordeel te slaan in de score 5-7. Na een time-out van trainer/coach Mark Steenbergen wisten de Roners in een sterke fase door onder meer 3 treffers van Lianne Bangma de achterstand om te buigen in een 10-8 voorsprong, vlak voor rust. “Ik was even bang dat we ons momentum vlak voor rust zouden verliezen”. In de laatste minuut van de eerste helft wist Oerterp/VZK met 2 knappe treffers (buzzerbeater) toch nog weer langszij te komen.

Na de rust volgde een spannende en voor zowel het thuispubliek als de meegereisde Friese fans een prima onderhoudende korfbalwedstrijd. “De tweede helft was het beste korfbal wat wij tot nu toe hebben laten zien. We hadden een heel hoog schotpercentage en vooral als zij dichterbij kwamen hadden we steeds direct een antwoord”. Tot halverwege de tweede helft werd er om en om gescoord. Er vielen op het inmiddels zonovergoten veld een aantal fraaie treffers te bewonderen , onder andere een mooie doorloopbal van Robin van Bolhuis. Halverwege de tweede helft en bij een 17-16 voorsprong voor de thuisploeg haalde Mark Steenbergen de spelers even naar de kant voor een beslissend blijkende time-out. De oranje tijgers liepen onder meer door 2 treffers van zowel topscorer Evelien Tepper als Robin van Bolhuis weg bij de Friezen naar 25-21. Het was Sander van der Meer die deze wedstrijd afsloot met een uitstekende laatste afstandstreffer. Alle 8 spelers van Noordenveld kwamen door deze treffer op het scoreformulier ! Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Dijk kwam er zodoende een aansprekende 26-21 eindstand op het electronisch scorebord te staan. “Hele fijne overwinning”.

De volgende wedstrijd spelen beide Mastselecties in Nieuwehorne tegen Udiros. De wedstrijd van Noordenveld 2 begint om 14.30 uur en Noordenveld 1 start op het sportcomplex aan de Master van Dijkpaad om 16.00 uur.

Scores kv Noordenveld : Evelien Tepper 5, Sven Stobbe 4, Romée de Rink 4, Lianne Bangma 4, Jasper Lütter 4, Robin van Bolhuis 3, Sander van der Meer 1 en Anna de Boer 1.