De derde bekerwedstrijd van Roden was deze zaterdagavond in Oosterwolde tegen de sportvereniging met dezelfde naam. Beide partijen begonnen de wedstrijd enigszins afwachtend, om te zien hoe de tegenstander in de wedstrijd stond. Na een kwartier spelen "voelde" Oosterwolde dat er tegen dit Roden wat te halen viel. De Friezen schakelden een tandje bij en gingen meer druk zetten, terwijl Roden in het tempo van de eerste 15 minuten bleef hangen, ongeïnspireerd speelde, met als gevolg dat het na 45 minuten verdiend 3-0 stond voor de gastheren.

Na de rust tapte Roden uit een ander vaatje. Met wat omzettingen en wissels kreeg Roden de overhand door sneller en georganiseerder te spelen, meer druk te zetten en steviger in de duels te gaan. Dit leverde na 60 minuten spelen twee doelpunten op. Robin van der Tuin en Enrico Wardenier vonden namens Roden het net, met zodoende de 3-2 op het scorebord. Roden bleef in het laatste gedeelte van de wedstrijd proberen in ieder geval de gelijkmaker te maken. Dat lukte uiteindelijk niet. En omdat Oosterwolde ook niets aan de stand kon veranderen, bleef het dus bij de 3-2.

Ondanks deze nederlaag is Roden, op basis van een beter doelsaldo, een ronde verder in het bekertoernooi.

Zondag 20 september a.s. speelt Roden de eerste competitiewedstrijd in Westerbork tegen VKW, aanvang 14.00 uur op het sportpark De Perkenslag.