Nieuw-Roden - Het 3e bekerduel voor Nieuw-Roden O15 is zaterdag in een makkelijke overwinning geëindigd. Na een hele goede eerste helft werd de wedstrijd tegen VAKO/Tynaarlo afgesloten met een 7-0 zege. In de eerste 45 minuten waren de blauwhemden al uitgelopen naar een 5 – 0 voorsprong.

Vanaf het begin was duidelijk dat Nieuw-Roden een maatje te groot was voor de ploeg uit Vries. Toch bleef Nieuw-Roden alles voetballend oplossen. Nieuw-Roden dat al uitgeschakeld was in de beker, wilde toch volgend weekend goed de competitie in gaan en was gebrand om deze wedstrijd te winnen, maar ook met goed voetbal. En dat lukte zaterdag, vooral in de 1e helft was Nieuw-Roden overheersend en had VAKO niets in te brengen. Tweede klassers Nieuw-Roden, VAKO en ook in de poule Roden kunnen nu alles zetten op hun eigen competitie. In de bekerpoule is GRC Groningen doorgegaan naar de volgende ronde.

Doelpunten: Merle Mulder 1x. Yaron Ijtsma 1x. Ben Aalbers 1x. Lukas Pater 2x. Lars Vlonk 2x.

Volgende wedstrijd zaterdag 19 september Nieuw-Roden O15 - ST Een/Veenhuizen O15 (competitie) aanvang 10:45 uur.