Omdat Tineke destijds in Oldehove woonde, werd daar al weer 45 jaar geleden het huwelijk voltrokken tussen Margienus en Tineke Uilenberg. In het landelijke plaatsje Oldehove woonde het jonge stel 8 jaar, om daarna via 4 jaar Hoogkerk, in Roden te belandden en uiteindelijk wonen ze al weer 25 jaar met veel plezier aan de Esweg te Nieuw-Roden, dan wel Nei-Roon.

Iedereen kent Margienus natuurlijk als icoon van de voetbalvereniging Nieuw-Roden, waar hij de penningen op een uitstekende wijze beheert. In het dagelijkse leven was Margienus werkzaam bij een Waterleidingsbedrijf en later liep hij met tassen vol post en pakjes door de straten in de buurt van z’n woonplaats.

Tineke houdt zich maar wat graag bezig met het verzamelen van postzegels en ook gym, sjoelen en zwemmen heeft haar voorliefde. Ook helpt ze maar wat graag mee aan werkzaamheden op het voetbalveld aan de Zevenhuisterweg.

Doordat de tuin wat aan de grote kant wordt, hebben Margienus(70) en Tineke(64) besloten een andere woning te zoeken en hebben deze gevonden op het complex van de Noorderkroon in Roden, welke ze aan het eind van dit jaar hopen te betrekken.

Feestelijkheden staan er vandaag niet op het programma, maar een etentje en wat spelletjes met de familie, doet Margienus en Tineke toch herinneren dat ze maar liefst 45 jaar zijn getrouwd!

Tekst/foto's Roel Lubbers©