Nu de zomervakantie is afgelopen en de scholen alweer even zijn begonnen, is het ook de hoogste tijd voor Petje af Noordenveld om het nieuwe jaar af te gaan trappen.

"Op zondag 20 september is het eindelijk zover en beginnen we met het themablok Hulpdiensten", vertelt de altijd enthousiaste locatiemanager van Petje af Ronald Uilenberg. "Samen met een groep nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) gaan we op onderzoek uit bij de brandweer en politie van Noordenveld. Wat doen de brandweer en de politie nou precies en mogen wij dat zelf ook eens proberen? Want bij Petje af leren we niet uit boeken, maar in de praktijk én met begeleiding van een ervaren gastdocent! Er gaan zodoende deuren voor ons open, die anders gesloten zouden blijven."

Er staan dit schooljaar 7 themablokken op het programma met altijd een beroep of beroepsgroep in het middelpunt. Elk themablok bestaat uit 4 zondagen, waarin de gastdocent ons meeneemt in zijn of haar werkzaamheden. Daarnaast geven de kinderen elk blok een presentatie aan hun ouders en gaan we als afsluiting samen op stap!

Zo gaan we o.a. ontdekken wat het inhoudt om te werken in de zorg, verdiepen we ons in het schrijversvak en duiken we met gastdocent Kristel Schoonbeek van zangschool ´ZING!´ (zie foto) de studio in voor het maken en opnemen van ons eigen Petje af lied!

‘We hebben een leuk, leerzaam, maar vooral super uitdagend programma en jij kunt je nog opgeven!
Ben je tussen de 10 en 14 jaar, nieuwsgierig en beschikbaar op zondag?
Surf dan snel naar www.petjeaf.nl/noordenveld of stuur een mail naar noordenveld@petjeaf.nl en meld je aan!

(Foto: Kristel Schoonbeek van ZING!)