In de expositie ‘Herstart’ van Verkuno in Kunstencentrum K38, zijn twee levensgrote weefwerken te zien, een bijzonder samenwerkingsproject van kunstenaars Marijtje van der Veen en Ans Courtier.


 


 


In coronatijd voerden zij een ‘gesprek op afstanddoor om de beurt te reageren op elkaars weefwerk. Zonder informatie aan elkaar, was het enige contact het uitwisselen van de opgerolde gespreksdelen bij de deur. De voorgeschreven breedte was 1.50 breed en 2.35 hoog. Het wisselen vond drie keer plaats. Het niet mogen uithalen van het werk van de ander was de enige voorwaarde. De geweven gesprekken zijn elk aan twee kanten te bezichtigen.


 


 


Het weefgesprek vond in stilte plaats zonder enig overleg. In de afzonderlijke dagen was het balanceren tussen vasthouden aan eigenheid, en het volgen van het werk van de ander. In het weefgesprek ging het over vorm, kleur, materiaal en structuren. Maar vooral ook over de inhoud. Zo worden er verschillende verhalen verteld en is het werk rijk aan details. Er is veel te ontdekken in de  ‘Weefgesprekken in Coronatijd’.


 


Het bleek een uitdagende, confronterende en leerzame ontmoeting te zijn voor de kunstenaars.


 


De expositie ‘HerStart’ vertoont werk van 12 Verkuno kunstenaars en is te bezichtigen t/m 4 oktober 2020.


 


Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.  www.kunstencentrumk38.nl