Het is even anders dan anders, maar naast het spelen van muziek, verkoopt muziekvereniging Noordenveld aardappelen. Waarom verkoopt een muziekvereniging nu aardappelen, vraagt u zich misschien af, ze zijn toch geen groenteboer. Nee een groenteboer zijn we niet, maar omdat onze inkomsten door de Corona zijn weggevallen, omdat er simpelweg geen optredens zijn, hebben we een deal gesloten met een echte aardappelboer uit het Friesland. Aardappelen zo van het land. Verser kan bijna niet. En net als muziekvereniging Noordenveld creatief is met muziek, kun je met aardappelen ook creatief zijn.  Gestampt, gekookt, gegrild, gebakken, gefrituurd, gepureerd, heerlijke gerechten kun je maken met aardappelen.. En omdat  aardappelen zo divers en lekker zijn, heeft muziekvereniging Noordenveld besloten aardappelen te verkopen om zo de clubkas te spekken. Aardappelen met spekjes zijn trouwens ook heerlijk. En wat dacht u van stamppot, het is weer bijna stamppot tijd.


 


Koop daarom uw aardappelen bij muziekvereniging Noordenveld


Vastkokend Bildstar en Kruimige Irene


5 kilo € 5,00


10 kilo € 9,00


20 Kilo € 15,00


Ga naar de website: www.mvnoordenveld.nl om de aardappelen te bestellen, of bel naar de aardappellijn: J. Hagenauw via 06-22259694. De aardappelen worden zaterdag 19 september geleverd, Klimop 2b, 9301 PK Roden tussen 10.00 en 14.00 uur kunt u ze afhalen. Bezorgen kan voor een € 1,00


 


 


Het Hutspot recept van Muziekvereniging Noordenveld:


Recept voor 3-4 personen
Tijd: 30-35 min.


Benodigdheden:  • 750 gr kruimige aardappels

  • 750 gr wortels/winterpenen

  • 1 grote ui

  • 25 gr boter

  • 50 ml melk

  • snufje zout en peper


Bereidingswijze: hutspot


Schil de aardappels en snijd de aardappels in even grote stukken. Snijd de ui in halve ringen. Schil de winterpenen en snijd in kleinere stukken. Doe de aardappels in de pan, dan de wortels en dan de ui. Vul de pan met water en kook het geheel circa 20-25 minuten met een snufje zout. Giet het water af en stamp de hutspot met een aardappelstamper. Roer de boter en de melk door de hutspot en breng het geheel verder op smaak met zout en peper.


 


Serveer de hutspot met een rookworst of lekkere vegetarische balletjes of heerlijke spekjes


Eet smakelijk.