Zondag 20 september werkt theologe Trees van Montfoort niet alleen mee aan de zondagse viering om tien uur in de protestante kerk Op de Helte in Roden, maar geeft zij ook een lezing over haar boek ‘Groene Theologie’, theologisch boek van het jaar 2019.

We vergeten soms dat er naast Corona veel zorg is voor ons klimaat en onze aarde. De ecologische crisis vraagt om een herbezinning in denken, doen én geloven. Groene theologie is geschreven voor iedereen die duurzaamheid, geloof, theologie en ecologie met elkaar wil verbinden. Vanuit de Bijbel en de christelijke traditie benadrukt Van Montfoort dat niet de mens centraal staat, maar Gods liefde voor heel de schepping.

Groene lunch en gespreksavonden
De protestantse kerk nodigt u van harte uit om samen na te denken over dit belangrijke onderwerp. Na de viering is er koffie of thee en volgt nog een lezing van Montfoort. Daarna is er een, uiteraard, groene lunch voor alle aanwezigen.
Wij organiseren naast deze viering ook nog twee gespreksavonden over groene theologie en duurzaamheid. De eerste avond staat onder leiding van ds. Sybrand van Dijk en Marieke Pranger. De tweede avond gaat meer over duurzame energie en is Gerard Waninge de inleider. Deze avonden zijn op donderdag 24 september en 1 oktober, aanvang 19.45 u. U kunt zich ook apart hiervoor opgeven.

Informatie
U bent van harte welkom, op zondag 20 september om 10.00 u. bij de viering en/of bij de lezingen. Opgeven is verplicht in verband met de geldende maatregelen. Bij de viering kunnen max. 50 personen zijn i.v.m. zingen, opgeven bij ilsevanhuffelen@gmail.com
Voor de lezingen en lunch bij Marieke Pranger: m.pranger@pkn-roden.nl of bellen met 0594- 516104. De toegang is gratis, koffie en thee ook. In de kerkzaal kunnen max. 100 personen coronaproof de lezingen bijwonen.