Heren 1/Heren 2. Ondanks de motregen werd de wedstrijd gestart tussen de twee herenteams van de ridders uit Leek. Beide teams kwamen op volle sterkte op het strijdtoneel. Heren 2 mocht aanvallend starten en met honkslagen van Arnoud Mollema, Pelle Wiersum en René Veen wisten twee slagmensen te scoren. Heren 1 hadden geleerd van de vorige wedstrijden en sloegen meteen in de eerste inning toe met honkslagen van Jesper Martens, Floris Meijer, Robby Popken, Rutger Meijer, Martijn van der Donk en Jan Kloosterman en een tweehonkslag van René Ekhart, hierdoor konden ze de voorsprong nemen met 6 runs.

In de tweede inning kwam geen van de teams tot scoren. De slagbeurt daarna noteerde H2 weer twee runs met honkslagen van Duncan de Boer en Arnoud. Startende Pitcher voor H1 Martijn van der Donk gooide vier keer 3-slag en vijf keer 4-wijd, zijn veld maakte twee fouten. Met een verre twee-honkslag van Peter ten Raa wist H1 ook weer twee maal te scoren. Startend werper voor H2, Richard Vegter gooide een keer 3-slag en drie keer 4-wijd en zijn veld maakte één fout. De volgende inning kwam beide teams weer niet tot scoren. De laatste slagbeurt kwam H2 aardig langszij en noteerden weer drie runs op het scorebord dankzij honkslagen van Pelle, René Veen en Thomas Heemstra. Ties de Boer wist zo snel te lopen, dat zijn stootslag resulteerde in een honkslag. Reliever op de heuvel bij H2 was Thomas die zijn eerste beurt afsloot met drie op – drie af. Hij gooide twee keer 3-slag en éénmaal 4-wijd en zijn veld maakte één fout.

De sportieve wedstrijd kwam met een tussentijdse “rain-delay” teneinde met een 10 - 7 uitslag op het scorebord en daarna brak de zon door en werd op het terras de wedstrijd nabesproken met nodige adellijke drankjes en uiteraard met in achtneming van de afstandsregels.

Foto's Idse van der Donk©