Een historische Rodermarkt zal het dit jaar worden vanwege de welbekende redenen. Voor een gedeelte van de Zulthereschweg is dat absoluut geen beletsel om weer de handen uit de mouwen te steken en te zorgen voor licht in de duisternis tijdens dit ietwat “donkere” Rodermarktjaar.

De feestelijke straatverlichting zal daarom ook dit jaar niet ontbreken in een gedeelte van de Zulthereschweg. Maar liefst 13 palen met kleurrijke lampjes zullen, als het zonnetje achter de horizon is verdwenen, zorgen voor een prachtige en gezellige aanblik. Ook de gebruikelijke vlaggen zullen deze jaargang niet ontbreken.

Enige uitleg over de vlag is wel op z’n plaats vinden de bewoners. Daar komt ie.

De Rodermarktvlag van de Zulthereschweg is met haar witte en zwarte blokken en gele en groene vlakken gebaseerd op de vlag van de gemeente Noordenveld. Het blauwe vlak beeldt het Leekstermeer uit, dat vroeger het Zulthermeer werd genoemd. De Zulthe is het gebied tussen Nietap en Roden. De rode kleur, als hart van de vlag, staat voor de liefde en passie voor het “Grootste Feest”. Het paard spreekt uiteraard voor zich.

Dit alles is een reden te meer om tijdens deze ongewone Rodermarktweek een bezoekje te brengen aan de Zulthereschweg, waar het qua verlichting toch wederom een doodgewone Rodermarktweek is……..!

Tekst/foto's RoelLubbers©