Inwoners van Peize kunnen binnenkort stemmen over de toekomst van een flinke kavel aan de Oude Velddijk. De resultaten van de digitale stemming worden meegenomen naar de gemeenteraad. Die zal bepalen wat er uiteindelijk met de kavel gebeurt.


Peizenaren mogen kiezen uit vier verschillende toekomstplannen voor de kavel Oude Velddijk 26. Die opties zijn: één vrijstaande woning, een twee-onder-een-kapwoning, zestien levensloopbestendige woningen of een 'knarrenhof'. Een knarrenhof is een soort hofje met meerdere woningen, waar oudere en jongeren bewoners samenleven en elkaar waar nodig kunnen ondersteunen.


 


Eén stem per adres


De lap grond ligt aan de westelijke rand van het dorp en is met 6.700 vierkante meter vrij fors. Om fraude te voorkomen kan per adres één stem worden uitgebracht. De stemming is in het leven geroepen nadat er uit de aanliggende wijk bezwaren kwamen.


 


Wethouder Henk Kosters wil aan de hand van de stemming draagvlak creëren voor de toekomst van het stuk grond. Hij kan niet zeggen hoe zwaar de mening van de inwoners uiteindelijk meeweegt in het besluit van de gemeenteraad.


 


Stemmen kan vanaf volgende week via de website en de sociale mediapagina's van de gemeente Noordenveld. Bron RTV Drenthe