In de afgelopen week is bij zestien mensen in Drenthe het coronavirus vastgesteld. Dat is twee keer zoveel als vorige week. In de gemeente Noordenveld zijn er 2 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Dat blijkt uit de weekcijfers van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorige week werden er nog acht nieuwe gevallen geregistreerd. De week dáárvoor waren ook 16 Drenten positief getest op corona.

In de afgelopen week was er geen sprake van nieuwe ziekenhuisopnames of mensen die zijn overleden door corona. In totaal zijn in Drenthe 628 coronabesmettingen geregistreerd.

De meeste nieuwe besmettingen zijn de afgelopen week in Emmen vastgesteld. Het gaat om vijf nieuwe gevallen. Dat is één meer dan Assen. In De Wolden zijn drie mensen positief getest op het coronavirus en in Tynaarlo en Noordenveld gaat het om twee nieuwe gevallen.

Landelijk
In de afgelopen week zijn 50 procent meer mensen positief getest op het coronavirus dan een week ervoor. Het RIVM heeft 5.427 meldingen gekregen over nieuwe besmettingen. In de vorige wekelijkse rapportage waren dat er 3.597.

17 mensen zijn afgelopen week in Nederland overleden aan het coronavirus, meldt het RIVM. Bij de vorige publicatie waren 24 mensen overleden. Op verpleegafdelingen van ziekenhuizen werden 43 nieuwe Covid-19-patiënten opgenomen. Vorige week waren dit er nog 57. Bron RTV Drenthe. Foto Pexels