Na een zeer intensieve voorbereiding stond Winschoten-uit op het programma voor ons. Bij aankomst werden we ondergedompeld in een warm bad vol met authentieke hockeycultuur. Jong en oud spelen met elkaar in een team en watervelden of luxe kleedkamers zijn uit den boze in het Oost-Groningse stadje.

Winschoten H1 was bij ons amper bekend, dus het is altijd de vraag met wat voor soort ploeg je te maken krijgt wanneer je het veld opstapt. Het devies van Coach Joosterwijk luidde daarom: ‘speel je eigen spelletje’.
We moesten Winschoten het gevoel geven dat er voor hen vandaag niets te halen viel. Zo geschiedde. Er werd verzorgd en bovenal zeer aanvallend hockey gespeeld. De bal ging makkelijk van stick naar stick. Tikkie-Takka zoals Sierd dat zo mooi verwoord op FIFA-20. Ronald Koeman appte later erg veel inspiratie uit ons spel te hebben gehaald. Waar een subtiel scoopje van Sjuul en een geplaatst schot van Jort nog uiteen spatten tegen de lat respectievelijk de paal, wist Leo Monshouwer de bal handig met een soort ‘hakje’ langs de keeper te werken. Ook Rut maakte zijn eerste van het seizoen. Hij liep zich goed vrij voor de goal, waarna afwerken op aangeven van Chiel een koud kunstje bleek. Na het eerste kwart stond er een degelijke 0-2 op het scorebord.

In het tweede kwart lieten wij Winschoten wat meer hockeyen, met een aantal gevaarlijke momenten voor ons doel tot gevolg hebbend. Het vizier van Winschoten stond echter nog niet op scherp en Jap maakte een keurige indruk. Grote zorgen hoefden we ons nog niet te maken.

Het derde kwart en het begin van het vierde kwart kenmerkten zich door onzorgvuldig hockey en een negatieve mindset. We lieten ons te veel beïnvloeden door de felle duels die de Winschotenaren aangingen. Gelukkig zorgde Chiel op het juiste moment voor een schitterende 0-3 door de bal vanuit een lastige positie in de verre hoek te jagen. De Winschotenaren ontnamen Jappie, middels een goed uitgespeelde counter, zijn clean sheet. Dit bezorgde Jap een zeer ongelukkige middag. Zondagavond heeft hij de kas van Cafetaria De Kapteyn gespekt en zijn verdriet vakkundig weggegeten. Het schijnt dat zijn huisgenoten overwegen een afspraak te maken bij een hulpinstantie om hem er weer bovenop te helpen. Het ga je goed kerel!
Monsie tekende gelukkig tot slot nog voor de 1-4 met een droog schot in de korte hoek en besliste daarmee de einduitslag.

Lucas maakte overigens de beste indruk buíten het veld. Hij vierde de overwinning met het behalen van een 06-nummertje. Met een subtiel handgebaar en een vunzige knipoog richting de Winschootse brunette verlieten we voldaan het complex. Wil je tips? Spreek dan Luc binnenkort eens aan op de hockeyclub en hij vertelt je graag alles over de ins en outs van het versieren van Oost-Groningse dames. Succes gegarandeerd!

De plaatselijke Appie voorzag ons ’s avonds nog van een koud kratje Hertog-Jan om de overwinningen van de Heren 1 én Heren 2 te vieren.

We willen de meegereisde fans bedanken voor hun support en we zien jullie graag volgende week zondag om 14.45 uur in Roden, waar we het opnemen tegen ex-derdeklasser Steenwijk.

Topscorers:
Mats Monshouwer 2
Rutger Hoogenberg 1
Michiel Fröling 1

Assists:
Michiel Fröling 3
Mats Monshouwer 1
Foto archief Anne Takens