LEEK – Het circus stond twee jaar geleden al eens in het Familiepark Nienoord. Het circus gaf toen, op uitnodiging van de voormalige Gemeente Leek, een aantal voorstellingen in het kader van de festiviteiten rondom de gemeentelijke herindeling. Deze voorstellingen waren toen zo’n succes dat het circus heeft besloten om, van woensdag 16 tot en met zondag 20 september, terug naar Leek te komen. De grote circustent wordt dit jaar niet opgebouwd in het Familiepark Nienoord, maar op het evenemententerrein tegenover de Rabobank aan de Willem Lodewijk van Nassaulaan en Oosterheerdtstraat.


 


Het hooggeëerd publiek krijgt een écht traditioneel circusprogramma voorgeschoteld, zoals men van Circus Bossle gewend is. Uiteraard wel met coronamaatregelen. Normaal gesproken is er plek voor ruim 300 bezoekers in de circustent. Om de 1,5 meter afstandsregel te waarborgen, heeft het circus het bezoekersaantal beperkt tot maximaal 100 bezoekers per voorstelling. Daarnaast zorgt het circus voor extra hygiënemaatregelen zoals een grondige schoonmaak en ontsmetting van de zitplaatsen, na elke voorstelling. Ook wordt de circustent, zowel voor als na elke voorstelling, extra geventileerd.


 


Het circus presenteert een ruim 80 minuten durende show met alle klassieke elementen, waaronder; vliegensvlugge jongleurs, lenige acrobaten, levensgevaarlijke messenwerpers, spectaculaire vuurspuwers en doldwaze clowns. Natuurlijk ontbreken ook de optredens van de dieren niet. In de met zaagsel gevulde piste passeren onder andere honden, paarden, lama’s en kamelen de revue.
De reeks voorstellingen in Leek beginnen op woensdag 16 september om 15.00 uur, vrijdag 18 september om 19.00 uur, zaterdag 19 september om 15.00 uur en zondag 20 september de laatste voorstelling om 14.00 uur.


 


Kaarten zijn enkel te reserveren aan de circuskassa op locatie. De kassa is, voor voorverkoop, op voorstellingsdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur. De kassa is tevens geopend vanaf één uur voor aanvang van iedere voorstelling, mits de kaarten niet al zijn uitverkocht in de voorverkoop. De entreeprijzen zijn voor kinderen vanaf € 12,- en volwassenen vanaf € 14,- Pinnen is bij het circus NIET mogelijk, aan de circuskassa kan enkel contant betaald worden. Voor het ontsmetten van de handen zijn er, in- en rond de circustent, diverse punten met alcoholgel aanwezig.


Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het circus: www.facebook.com/circusbossle