Voetbal - Vandaag was vv Drachten te gast in Peize voor de bekerwedstrijd voor de 2e wedstrijd in de poule. Allebei de ploegen komen uit in de 2e klasse zondag.

Voetballend was Drachten de betere in de 1e helft. Peize hanteerde veel de lange bal en schuwt ook de noodrem niet. De eerste mogelijkheid was voor Jeroen Dijkstra. Zijn kopbal ging net naast het doel van Peize. Peize kreeg ook nog zo zijn kansjes maar het ging met een 0-0 de rust in. Na de rust kwam er een enorme kans voor Drachten. Dit moest de openingstreffer zijn. Martijn Mozes ontsnapt over links en levert een voorzet op maat op Daan Hoek. Zijn inzet wordt geweldig gekeerd door de keeper van Peize. Ook de rebound, voor Nezhar, leverde niets op. Daarna was er direct een grote kans voor Peize. Een snel genomen vrije trap zet een aanvaller vrij voor Robbert, maar laatstgenoemde reageert fantastisch op de inzet van Peize. Daarna was het raak in de 80e minuut. Peize maakte de 1-0. Een strakke voorzet vanaf rechts werd keurig binnengeknikt door de geheel vrijstaande spits Tom van Leijsen, die daarvoor nog een gele kaart had gekregen. Hier bleef het ook bij. Winst voor Peize.

Nieuw-Roden moest tegen 4e klasser Boornbergum SC 80. Het werd een ware doelpuntenfestijn. Het eindigde in een 5-5 gelijkspel. Met de rust stond Nieuw-Roden nog met 2-5 voor, maar gaf het toch nog weg. Sander Drent en Thym van Nimwegen vonden beiden 2 keer het doel en aanvoerder Marcel Kuiper 1x. Wilco Drent kon niet meedoen vanwege een gebroken neus, die hij afgelopen dinsdag opliep in een oefenduel tegen Zuidhorn. Waarschijnlijk ligt hij er 6 weken uit.

Uitslagen overige wedstrijden
Haulerwijk - NOK 4-1
GOMOS - Winsum 0-0
Rolder Boys - VEV'67 1-6
VKW - Pelikaan S 0-1
Noordster - Marum 3-9
Groen Geel - Zevenhuizen 3-4
Nieuw-Roden (za) - Veenhuizen 1-3