Roden - Deze zaterdag, aan het einde van de middag, was Drachtster Boys, uitkomend in de 1e klasse zaterdag, de tweede tegenstander van Roden in het kader van de KNVB districtsbeker. Beide partijen begonnen goed georganiseerd en enigszins behoudend aan de wedstrijd, waarbij de Friezen voetballend en fysiek net een tikje beter leken. Het was dan ook ogenschijnlijk tegen de verhoudingen in dat Roden in de 36e minuut op 1-0 kwam door Enrico Wardenier. Daarvoor had Olivier van der Tuin voor Roden keihard op de paal geschoten en Rob Schokker namens de Boys met een kopbal de uitstekende Roden keeper Rik Oosterloo op zijn weg vond.

Na rust gingen de Drachtster Boys wat meer voortvarend op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte, al was daar wel de hulp van de Roden verdediging voor nodig. Een overtreding in het 16-metergebied na klungelig balverlies leverde een penalty op voor de mannen uit Drachten, die werd verzilverd door spits Rob Schokker, 1-1. Drachtster Boys bleef daarna de iets beter voetballende ploeg en ging op zoek naar de voorsprong. Roden gaf echter geen krimp, sterker nog, kwam in de 77e minuut op 2-1, nadat wederom Enrico Wardenier een afvallende bal tegen de touwen duwde. Roden hield daarna tot het einde relatief eenvoudig stand, wat Drachtster Boys ook probeerde. Een mooie tweede overwinning in dit bekertoernooi voor de mannen van Freddy Strating.

Zaterdag 12 september a.s. is SV Oosterwolde op sportpark Oostenburg in Oosterwolde de volgende tegenstander in het bekertoernooi, aanvang 19.30 uur.

Foto's© Coby van Zanten