In het pittoreske Niebert stond voor de manschappen van Erik Kloosterman de tweede bekerwedstrijd op het programma.

Tegen vv Westerkwartier was het aan ONR de schone taak de tweede overwinning te pakken.

Met dezelfde elf basisspelers als vorige week werd vandaag afgetrapt. Geheel volgens het vooraf bedachte strategische plan werd de druk op de verdediging van Westerkwartier tot in de puntjes uitgevoerd.

Bal na bal werd veroverd door het échte oranje en meerdere kansen werden hieruit gecreëerd. Westerkwartier wist zich geen raad met het overtal dat ONR had op het middenveld. De 0-1 viel uiteindelijk uit een standaardsituatie. Na een corner van Bram Gootjes wist geheel volgens afspraak Tim van der Meulen de bal tegen de touwen aan te koppen.

Dat de 0-2 niet op het scorebord verscheen was puur aan ONR zelf te danken. Menig kans werd onbenut gelaten.

Na rust zagen de aanwezige toeschouwers eenzelfde spelbeeld. ONR dicteerde en was voetballend de betere ploeg. Wel werd Westerkwartier gevaarlijk met een paar uitstoten. Gelukkig voor ONR was keeper Danny Blaauwwiekel in goede doen en hij hield zijn doel schoon.

Inmiddels werd Hendrik Rozema vervangen door Nick Pathuis en Bertrik Nienhuis voor Jorn Buigholt. Dat trainer Erik Kloosterman niet bang is om de wissels in te brengen worp vandaag zijn vruchten af. Het was de net ingebrachte Jorn Buigholt die de op snelheid gekomen Leon Schievels bediende. Schievels liet zien snel te zijn als het licht en zeker niet langzamer te zijn dan keeper Blauwwiekel.
Oog in oog met de doelverdediger faalde Schievels niet en tekende voor de 0-2.

Ondertussen was wissel Sander Postma aangekomen met de vergeten scheenbeschermers en voetbalschoenen en ook hij mocht invallen. Tim van der Meulen maakte plaats.

Ondanks meerdere kansen voor ONR was het vizier niet meer op scherp. De wedstrijd golfde vanwege de ontstane ruimte op en neer maar beide ploegen wisten niet te profiteren.

Met deze 0-2 winst komt ONR op 6 punten uit twee wedstrijden. Samen met Veenhuizen bezet het de bovenste plaats. Volgende week zal in een onderling duel uitgemaakt worden wie als nummer 1 doorgaat in de beker.