Op fantastische wijze werd vrijdag, na 18 geweldig mooie jaren te hebben gestaan op camping Ot & Sien aan de Norgerweg te Roden, afscheid genomen van het bijzonder vriendelijke echtpaar de Vries woonachtig in Veenendaal. Sinds 2002 hebben Mariejan, 77 jaar, en Seike, 76 jaar, eerst met een tourcaravan en later in een stacaravan genoten van de rust die camping Ot & Sien uitstraalde.

Mariejan groeide op in Roden, als zoon van Marten de Vries, die naast het huidige “Wapen van Drenthe” een bouw en beton bedrijf plus houtzagerij runde, terwijl de roots van Seike in het naburige Leek lagen. Aan het Hoofddiep ontmoetten ze elkaar en in Leek werd later het ja-woord uitgesproken.

Turnen bij V & L in Roden was hun geliefde bezigheid en een uitwisseling met een team uit Zwitserland was een ongekend hoogtepunt.

Na hun werkzame leven, Mariejan was hoofd technische dienst bij enkele woningbouwverenigingen, terwijl Seike kantoorwerkzaamheden verrichtte bij tabakgigant Theodorus Niemeyer, besloten ze een plaatsje te zoeken op camping Ot & Sien in het vertrouwde Roden.

Doordat de gezondheid, na 18 zeer prettige jaren, wat te wensen overlaat, werd de prachtige stacaravan te koop gezet en een koper diende zich al snel aan.

Reden te meer voor het beheerdersechtpaar Wieb en Geertje Vorenholt van Ot & Sien om Mariejan en Seike als dank nog eens in het zonnetje te zetten. Een ontbijt met alles er op en eraan werd als verrassing ’s morgens op hun vertrouwde stekkie bezorgd. Alsof dat nog niet genoeg was, kwam ’s avonds tegen een uur of 7 een heuse Amerikaanse slee, een rode Mercury, voorrijden om het verbaasde echtpaar een rondje aan te bieden door welbekende plekken in de omgeving.

De dag kon al niet meer stuk voor Mariejan en Seike en na een groepsfoto, kon het duo nog helemaal beduusd wat hun deze dag allemaal was overkomen, voor hun stacaravan, nog eens rustig terugblikken
op 18 o n v e r g e t e l i j k e jaren op camping Ot & Sien te Roden.
Tekst/foto's© Roel Lubbers