Voor een gedenkwaardig afscheid, een mooie herinneringAls het gaat om het verzorgen van een uitvaart is ons motto: ‘in verbinding’. Dit staat voor de manier waarop wij onze cliënten begeleiden tijdens een moeilijke periode in hun leven.


 Het organiseren van een uitvaart is een emotioneel proces. Hierbij wilt u kunnen vertrouwen op een toegewijd adviseur die u op een warme, rustige en tegelijk professionele wijze terzijde staat. Wij laten u voldoende ruimte voor de uitdrukking van uw persoonlijke emoties, maar zijn toch dichtbij op de momenten dat u ons nodig heeft.
In nauw overleg met u en al naar gelang uw specifieke behoeften staan wij u graag terzijde met het organiseren van een mooie uitvaart. 
‘In verbinding’ staat voor de intieme band tussen de overledene en de naaste(n). Het is voor ons een voorrecht om deze pure gevoelens tijdens de dagen rondom het verlies te ervaren, te voelen en met elkaar te delen. Wij geloven dat deze verbinding de rouwverwerking ten goede komt.Gretha van der Veen en Janneke Wiersema – GJ Uitvaartverzorging


 Wie zijn wij 

Gretha van der Veen


Ik werk graag met mensen. Een voorbeeld is mijn jarenlange ervaring in mijn schoonheidssalon. Hier word ik gelukkig van mijn bijdrage in het welzijn van en de zorg voor mensen. Ook zie ik dat klanten graag hun verhaal bij mij kwijt willen en dankbaar zijn voor het luisterend oor dat ik bied.


Deze dankbaarheid zag ik terug na het overlijden van mijn moeder; dankbaarheid voor de fijne begeleiding van de uitvaartverzorger. Ik voelde dat hierin ook een rol voor mij was weggelegd. Na het volgen van een stage en de opleiding tot uitvaartverzorger bij Docendo werd ik meteen op de proef gesteld; het regelen van de uitvaart van mijn vader. Ik realiseerde me toen dat ik goed kon plannen en organiseren, terwijl ik tegelijkertijd mijn kwetsbaarheid kon tonen. Deze punten hebben juist versterkend op elkaar gewerkt. Met mijn eigen verhaal van verlies ben ik in staat het verhaal en de emoties van nabestaanden beter te herkennen en begrijpen.
Het verliezen van een dierbare is erg emotioneel. Het meegeven van een warm afscheid is het laatste wat je kunt doen. Als nabestaanden na afloop kunnen terugkijken op een mooi afscheid en er een fijne herinnering aan overhouden, ben ik dankbaar.


 


 

Janneke Wiersema


Ik werk al 34 jaar in een ziekenhuis, waarvan de laatste 21 jaar op een afdeling voor oncologie patiënten. Ik ben hun aanspreekpunt en ondersteun de patiënten bij een goede voortgang en begeleiding tijdens hun behandeling. Hierbij spelen emoties, verdriet, boosheid en angst een grote rol. Het is erg belangrijk om een luisterend oor te bieden of even een hand op iemands schouder te leggen. Gewoon er zijn voor de mensen die een enorm zware periode meemaken in hun leven, zowel fysiek als mentaal. Vaak voer ik gesprekken over hun angsten, zorgen en soms ook over de naderende dood.


Voor mijzelf is het een logische stap naar het vak als uitvaartverzorger. Ik wil mensen graag helpen, een luisterend oor bieden en samen met hen hun ideeën verwezenlijken. Een mooie uitvaart verzorgen naar de wens en gedachten van en passend bij de overledene.


Mijn kracht ligt in het empatisch vermogen en mijn organisatietalent.


 


Contact: www.gj-uitvaartverzorging.nl