Roden – Jan nam contact met ons op om te praten over het hinderlijke verkeer op de Ceintuurbaan-West. Hij wil graag zijn verhaal even kwijt. Zo gingen we afgelopen dinsdagavond bij hem langs om bij hem een bakkie koffie te drinken.

Je hebt hem vast wel eens zien zitten in zijn voortuin, op de hoek Schultenlaan/Ceintuurbaan-West. In de tijd dat wij er zitten wordt er naar menige voorbijgangers gegroet en gezwaaid.

Jan is geboren in Nietap, maar op zijn 2e verhuisden ze naar Amsterdam. Op zijn 20e werd er toch weer gekozen voor de rust in het Noorden, maar wat heeft Jan een prachtige tijd gehad in Amsterdam. Vanaf zijn 15e is hij al schilder en heeft genoeg verhalen beleefd en vertelt er graag over. Zijn accent is ook niet vergaan. Met zijn vrouw Diny en kinderen hebben ze van ‘89 tot 2001 toch weer gekozen voor Amsterdam, maar door heimwee van Diny (geboren Nieuw-Roner trouwens) en vanaf die tijd wonen ze op het prachtig plekje aan de Schultenlaan. Wat nog aan Amsterdam herinnert is het Amsterdamse paaltje in de tuin.

Maar goed, we kwamen om te praten over het verkeer wat over de Ceintuurbaan-West dendert en dan met name de bussen. “Om 10 minuten over 5 begint het al. Het is net of ze het leuk vinden om bewust over de putten te rijden.” In de tijd dat we er zitten lijkt het inderdaad net of er een trein voorbij rijdt. Het huis staat te trillen op zijn voegen.” We hebben al eens contact gehad met de gemeente en we zijn ook keurig geholpen hoor. Nieuwe vloer met demping , dik voor mekaar. Nu kregen we gelukkig een brief van de gemeente dat de Ceintuurbaan-West wordt aangepakt. Het asfalt en de putten. Hopelijk wordt het nu beter.

Onlangs is de waterleiding gesprongen, in de hele kelder stond 60 cm water, ook bij de buren. De leiding was niet bij ons binnen geknapt, maar voor het huis. Het is gemaakt en of het ook van de bussen en dergelijke komt, dat weet ik niet maar ik ben er klaar mee.” Het lijkt ook inderdaad af en toe wel een racebaan. “Nu de bussen door de Meidoornlaan rijden kan er wel meteen iets gedaan worden, namelijk van die blokken op de weg, om de snelheid eruit te halen, waarom kan zoiets hier niet?”

Jan bedankt voor je verhaal. We hopen dat de Ceintuurbaan-West goed aangepakt wordt. We houden contact.

Tekst/foto Coby van Zanten©