Nieuw-Roden - Een lang gekoesterde wens is voor Ben Wormmeester, Co Schavemaker en Wietze Sloterwijk vervuld, namelijk de tuinwerkzaamheden in eigen beheer nemen. Immers, je wilt toch het liefst je eigen tuin onderhouden en doen wat op dat moment gedaan moet worden. Maandagochtend is onze vaste tuinochtend. Dit was ook bij de Gemeente bekend. Maar de planning kwam niet altijd uit, dat was soms best lastig. Daarom wilden we het maaiwerk zelf ter hand nemen. Met de Gemeente hadden we ook al om de tafel gezeten en onze plannen bekend gemaakt. Onder andere over wat we nodig waren aan gereedschap en dat alles op accu ging.

Daarna kwamen we in contact met Leonie van Roekel. Zij is Gebiedsverbinder in de gemeente Noordenveld. Via haar ontdekten we dat wanneer je in je eigen omgeving iets positiefs wilt creëren en wat ten goede komt aan de omgeving je daarvoor subsidie kunt krijgen. wij legden ons plan uit, namelijk dat een mooie tuin bij ons dorpshuis een positieve impuls aan de omgeving zou geven. na overweging kregen we akkoord. Voorwaarde was wel dat we zelf ook op zoek moesten naar geldschieters. Die waren gauw gevonden. Voorzitter Pierre Berghuis van het bestuur Dorpshuis Nieuw-Roden stond garant voor 20% van de kosten en Vos Mechanisatie Zevenhuizen gaf een fikse korting.

Het balletje ging daarna snel rollen. Geert Berghuis Hoveniers gaf ons advies wat we het beste konden aanschaffen. Dit werd bij Vos Mechanisatie besteld. Zij zijn de verkopers van het merk Stihl. Ook bekend bij de Gemeente, zij halen hun gereedschap daar ook vandaan, tot volle tevredenheid van het personeel. We denken ook aan het milieu want alle apparaten lopen op accu.
Tot slot nog een dankwoord aan Leonie. Mede door haar hulp konden we dit realiseren.

Wij, Wietze, Ben en Co, zullen ervoor zorgen dat de tuin er straks spik en span bij ligt!

Foto Coby van Zanten©