De eerste wedstrijd na de zomerstop bracht de ridders uit Leek naar het zonnige, warme Leeuwarden. Knights begint de wedstrijd zoals gebruikelijk moeizaam; alleen René Eckhart sloeg een honkslag en op de slagbeurt van Robby Popken wist Martijn van der Donk het eerste punt te scoren, doordat de derde honkman de bal over het eerste honk gooide.

Leeuwarden wist in hun eerste slagbeurt langszij te komen. De tweede slagbeurt komt Knight pas goed op dreef en het wordt een "big inning", met honkslagen van Remco Tuininga, Martijn van der Donk, René en twee-honkslagen van Jordi Oosterbeek en Lorenzo Oldersma komen er 5 runs op papier. Nothern Stars weten in deze inning, zonder honkslagen, twee runs te noteren door lopers die met 4 wijd op de honken waren gekomen.

Lorenzo en Pelle Wiersum wisten in de derde inning een honkslag te slaan en beide te scoren. Ook in deze inning weet Leeuwarden slechts één keer te scoren zonder honkslagen. Martijn gooide in deze inningen vier keer drie slag en zes keer 4 wijd.

In de vierde inning scoort alleen Martijn en in de vijfde inning zijn er door twee-honkslagen van Rutger Meijer en Jordi gescoord en nemen ze ook Lorenzo mee over de thuisplaat. Reliever op de werpheuvel; Jordi kreeg de volgende inningen steeds slecht 4 man tegenover zich, toen de derde nul alweer viel en werd er niet meer gescoord door de Stars, waardoor met 4-12 het een terechte overwinning werd voor de heren 1 uit Leek.

Foto's Idse van der Donk©