We stellen ondernemers in deze corona tijd in Noordenveld de vraag:Hoe gaat het nu met jou? Vanaf de beurt aan Albert Koerts van schoenmakerij Koerts in Roden. Leest u mee?

Hoe is het met jouw gegaan in de Corona tijd?
"Met mij persoonlijk gaat het goed, we hebben de mazzel dat we in het noorden wonen waar maar relatief weinig corona is geconstateerd. Maar het blijft natuurlijk wel opletten in deze vreemde tijd."

Zou je jezelf willen voorstellen aan de lezers van Ditisroden?
"Mijn naam is Albert Koerts, geboren in 1969 te Beilen. Ben in 1991 in Zuidhorn voor mijzelf begonnen als schoenmaker en in 2017 verhuisd naar Roden om de schoenmakerij daar verder voort te zetten."

Heeft de Corona veel invloed gehad op jouw bedrijf?
"Begin Maart werd het duidelijk dat ook wij niet aan de corona maatregelen ontkwamen. Veel mensen moesten thuis werken en iedereen werd verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven, dat hebben we zeker gemerkt. Er werd weinig reparatie aangeboden en we hadden minder klanten in de zaak. Het waren geen leuke maanden, maar vanaf eind mei zagen we dat het weer drukker begon te worden en dat zet zich tot op heden gelukkig voort. We blijven positief."

Heb je veel aanpassingen moeten doen?
"Dat viel erg mee, omdat we genoeg ruimte in de zaak hebben, als je een beetje nadenkt is er toch wel veel mogelijk. En de klanten hebben er ook wel begrip voor in deze vervelende tijd , we moeten het toch samen doen."

Waar kunnen mensen allemaal voor terecht bij jouw zaak?
"We repareren schoenen ,tassen , maar verzorgen ook schoenverhogingen, we repareren alles wat we kunnen herstellen. Verder hebben we een uitgebreide sleutelservice, stomerij depot, naam en nummer borden, en verder hebben we een groot assortiment aan onderhoudsmiddelen, wandelsokken,leren riemen, naai fournituren. Kom gewoon maar eens een kijkje nemen wat we allemaal in huis hebben."

 
Aan wie wil jij de vraag graag doorstellen?
"Ik zou de vraag willen stellen aan: Björn Ruchti van Molenkamp Schoenmode"

Coby van Zanten©️