In het kader van de Summertour Jongerenactiviteiten Noordenveld was vandaag het vissen bij de Kanovijver aan de beurt. Sinds vorig jaar is de Kanovijver toegetreden tot de Ed Stoop visvijvers. Helaas was de opkomst niet zo groot maar de drie jongens en een meisje waren enthousiast genoeg om aan de slag te gaan. Onder toezicht en vakkundige uitleg van Henk Mensinga van Sportvisserij Groningen Drenthe en actief karpervisser Marcel vd Heide werden de hengels in gereedheid gebracht. Beide heren hadden voor de nodige spullen gezorgd dus de jeugd hoefde niets zelf mee te nemen.

Met twee werphengels en twee vaste stok hengels kon er gevist worden. En al snel werd met de vaste stok door een van de heren de eerste vis gevangen. Hij wist er wel raad mee en wist er zeker nog een paar te vangen. Maar de jonge dame aanwezig vanmiddag ging tot twee keer met de grootste vis er vandoor. Eerst wist ze een brasem te vangen en daarna wist ze ook nog een Zeelt te vangen.

En dat er grote vissen rondzwemmen in de Kanovijver mag duidelijk zijn, Marcel liet op zijn mobiel een aantal foto’s zien van flinke karpers die hij hier gevangen heeft. En ook op de terug weg sprak ik nog een visser die een flinke Zeelt van over de 50cm had gevangen.

Volgende week is het Bechvollybal bij het Sportcentrum De Hullen aan de beurt, hier voor kan men zich nog steeds opgeven via de site van Welzijn in Noordenveld, of kijk op www.activiteitenladder.nl 

Tekst/foto's Theo Kompier©