Op 28 en 30 juli en 4 en 6 augustus zijn er leuke Zomer(lees)activiteiten voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar uit Noordenveld, georganiseerd door de bibliotheekvrijwilligers van het project Hoera,...Noordenveld heeft er nieuwe lezers bij.

Ik kreeg een lijst toe gemaild en kon aangeven waar ik foto's wilde maken. Nou dat was voor mij niet zo moeilijk. Het ging over helden die voorlezen, heldenverhalen....dus de politie en de brandweer, dat vind ik wel helden. Daar waar iemand anders niet meer verder kan, durft of wilt daar is de politie en/of de brandweer die dat wel doet. Helden dus. Erg leuk waren ook de vragen van de kinderen. Het lezen was ook leuk maar de rest wat er om heen kwam kijken was nog veel leuker. Even meekijken met de politie en de brandweer dat is leuk!

De kinderen kunnen uit diverse dingen kiezen. Vandaag kon je naar het Gemeentehuis waar Klaas Smid een verhaal voorlas, de boekhandel Daan Nijnman waar natuurlijk ontzettend veel leuke boeken zijn, de politie, de brandweer en de kampeerhal.
Aankomende donderdag en de week erna op dinsdag en donderdag is er ook weer van alles te doen. Twee leuke zomerweken. Meedoen is gratis en je kan je opgeven via de website van de Bibliotheek Roden en dan via de e-mail bij Erica Goedheer (e.goedheer@biblionetdrenthe.nl)

Tekst/f©to's José Reijinga