Hij werd woest omdat hij dacht dat zijn vrouw een geheime affaire had. Dat was voor een 50-jarige man uit Roden aanleiding om zijn vrouw in juni 2018 meerdere keren te mishandelen. De rechter veroordeelde hem tot zestig uur werkstraf. Ook moet hij zijn inmiddels ex-vrouw ruim 900 euro schadevergoeding betalen. Dit schrijft RTV Drenthe

Zijn vrouw zat steeds te appen en met wie, dat ging hem volgens haar niks aan. Daarover kreeg het stel op 18 juni 2018 enorme ruzie. De man gooide haar telefoon kapot, drukte haar hardhandig tegen de muur en kneep haar keel dicht.


 


Angst


Politieagenten zagen dat de vrouw rode striemen in haar hals had. Een dag eerder was het ook al misgegaan. Ook toen kregen de twee een woordenwisseling - waar hun dochter bij was - en sloeg de Rodenaar zijn toenmalige vrouw tegen het hoofd.


De man zei tegen de rechter in Assen dat hij veel spijt heeft en dat hij niet begreep dat hij zo 'uit zijn stekker' was gegaan. Hij had in het verleden aan vechtsport gedaan en dat maakte de vrouw extra bang. Zij had veel last gehad van angstklachten na het gebeuren, vertelde ze.


 


Alsnog voor de rechter


In september 2018 bood het Openbaar Ministerie de man al een taakstraf van zestig uur aan. De Rodenaar ging akkoord, maar kwam daarna niet opdagen bij de reclassering die de werkstraf met hem wilde regelen. Daarom daagde het Openbaar Ministerie hem alsnog voor de rechter.


De man zei dat hij destijds verstek had laten gaan omdat zijn moeder in Indonesië plotseling erg ziek werd en hij daar naartoe was gevlogen. Hij beloofde de rechter dat hij zijn straf nu wel gaat uitvoeren. Foto Pexels