Roden - In deze corona tijd stellen wij ondernemend Noordenveld onder andere de vraag: hoe gaat het met jou? Vorige week het verhaal van Bert de Groot van Fitnesscentrum Roden, hij stelt de vraag door aan Fysiotherapeut Gerard van Vliet. Leest u mee?

Hoe gaat het met jou in deze tijd?
Het gaat weer steeds beter, maar ik merk dat ik nog niet op mijn oude niveau ben. Bij het begin van de crisis was er eerst de verbazing en later de verbijstering van de impact op de wereld, de samenleving en in het klein: mij en mijn gezin. Alles kwam tot stilstand en er was geen direct antwoord op de vraag wanneer weer verder.

Misschien kun je iets over jezelf vertellen aan de lezers van DitisRoden?
Mijn naam is Gerard van Vliet, vader van 4 kinderen en opa van 1 kleinkind. In 1987 ben ik vanuit het westen naar Roden verhuisd. Ik kon in die tijd een praktijk voor Oefentherapie Cesar gedeeltelijk overnemen en ben dus aan de slag gegaan. In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en heb ik de praktijk met fysiotherapie verder uitgebreid. 


Hoeveel invloed heeft corona op jouw bedrijf gehad?
Het bedrijf moest vrij acuut stoppen, dus veel bellen met patiënten om aan te geven dat tot nader order wij geen behandelingen meer konden/mochten geven.

Daarna de stilte. Bezig gegaan met een aantal administratieve klussen en nadenken en overleggen over hoe weer op te starten. Bezig gegaan met het aanschaffen van mondkapjes/handschoen/ontsmettingsmiddelen. Allemaal maar mondjesmaat en te duur te verkrijgen.

Sinds 4 mei zijn we weer aan het werk in een aangepast schema. 


Heb je veel aanpassingen moeten doen?
Los van de aanschaf van de beschermingsmiddelen hebben we de wachtkamer aangepast en mijn collega Jan Koster begint op andere tijden met de behandelingen zodat er zo min mogelijk direct contact is tijdens het wisselen van de patiënten.


Wou je altijd al fysiotherapeut worden?
Mijn basis ligt in de Oefentherapie Cesar. Pas later wilde ik ook Fysiotherapie er bij hebben. Toen de gelegenheid zich voordeed heb ik in deeltijd de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool voor Fysiotherapie: "Thim van der Laan" in Nieuwegein gevolgd. Dus toch een kleine carrièreswitch gedaan.

Aan wie wil jij de vraag: 'Hoe gaat het met jou?' stellen?
Ik zou die vraag graag aan Bas Becht van Podologiepraktijk Becht willen stellen.

Gerard, bedankt voor je verhaal. We gaan de vraag uiteraard weer doorstellen.
Coby van Zanten©️