Nieuw-Roden - Veel bewoners in Nieuw-Roden, maar ook in Nietap, hebben slecht bereik op hun smartphone om te bellen. Bijna overal is buiten wel bereik om te telefoneren, maar juist in huis niet. Dan moet er eerst naar het raam of naar buiten gelopen worden waar ze wel bereik krijgen om te bellen of gebeld te worden. Frustrerend en lastig. Zeker nu we vandaag de dag steeds meer toevertrouwen aan, doen en delen met onze mobiele telefoon.

De dichtstbijzijnde telefoonmasten staan bij de hockeyvelden MHC in Roden aan de Nieuweweg en bij het voetbalveld van Zevenhuizen. Dit maakt het vooral bij nieuwe woningbouwwijken dat er thuis, door de goed isolerende woningen, weinig tot helemaal geen bereik meer is. De enige oplossing is een zendmast plaatsen in Nieuw-Roden, zodat de afstand tussen de zendmasten in Roden en Zevenhuizen kleiner wordt.

De afstand van een zendmast met antennes ten opzichte van bebouwing mag niet kleiner zijn dan 400 meter afstand en de stralingsdichtheid moet minder dan 10 microwatt per vierkante meter zijn.

Op de foto de zendmast in Roden aan de Nieuweweg bij de hockeyvelden.