Nieuw-Roden - De glijbaan die is geplaatst op de nieuwe speelplaats rondom de Brinkstraat en de Beukenlaan was niet veilig genoeg, vond de gemeente. Lees  hier ons eerder bericht van 10 juli.


 


De glijbaan en de andere attributen werden eerder geplaatst door een gespecialiseerde bedrijf. De betonnen buis die erin zat maakte de grond op de glijbaan instabiel en werd dan ook afgekeurd.


 


Sietze Plazier van de gemeente Noordenveld heeft hier direct werk van gemaakt om ongelukken te voorkomen. Afgelopen week werd dan ook alles hersteld. De bult waar de glijbaan op stond is nu breder en dicht gemaakt. Het is opnieuw bezaaid met graszaad en de buis die er in zat is weggehaald. De kinderen kunnen nu voor het eerst gebruik gaan maken van de glijbaan. 


 


In oktober komen er nog nieuwe bankjes en een picknicktafel die rondom een nieuwe boom geplaatst zal worden nabij de jeu de boiles baan.


 


Dagelijks komen er vele jonge kinderen met of zonder ouders of grootouders om gebruik te maken van de kinderspeelplaats. Doordat er eerder niet zoveel attributen op het grote grasveld stonden, hebben een aantal bewoners uit de buurt 2 jaar geleden de koppen bij elkaar gestoken of het mogelijk was om het te gaan uitbreiden. Uren vergaderen gingen erin zitten om dit plaatje financieel rond te krijgen en ook bewoners rondom de speelplaats werden er bij betrokken wat voor speelattributen geschikt waren voor op het grasveld. Mede door het Dorpenfonds van de gemeente Noordenveld werd dit alles mogelijk gemaakt en staat er nu een prachtige kinderspeelplaats.


 


Er werd dan ook meteen druk gebruik gemaakt van de glijbaan door de jonge kinderen.