Roden - DitisRoden maakt een rondje langs de ondernemers in Roden met de vraag: Hoe gaat het nu met jou? Vorige week stelde Dineke van Dinails de vraag door naar Bert de Groot van Fitnesscentrum Roden. Leest u mee?

Hoe gaat het met jou in deze corona tijd?
Leuk dat je me vraagt, dankjewel. Normaal staan de deuren van Fitnesscentrum Roden 7 dagen per week open voor clubleden en heerst er altijd een positieve, gezellige en dynamische sfeer. Maar nu was het voor het eerst in ons 37 jarige bestaan 3½ maand stil, helemaal stil. Wat een bijzondere gewaarwording was dat. Een groot gedeelte van ons team was dagelijks aan het werk met onderhoudsklusjes en veranderen van de inrichting. Maar; 3½ maand geen klanten over de vloer…, wat hebben we dat gemist. Gelukkig zijn we nu al een paar weken weer open en hebben onze clubleden de weg weer gevonden om aan hun fitheid en vitaliteit te werken en bruist het hier weer.

Kun je iets over jezelf vertellen voor de lezers van Ditisroden?
Ik ben Bert de Groot (55), woonachtig in Roden en heel gelukkig getrouwd met mijn Inge. We hebben 2 dochters en verwachten tegen het eind van dit jaar onze eerste kleinkind. Als eigenaar van Fitnesscentrum Roden zet ik me samen met het hele team continue in om onze clubleden het beste te bieden. Dat betekend continue monitoren, aanpassen, innoveren en investeren. Als je bij ons binnen kijkt zal je dit direct opvallen. Onze clubleden waarderen dit ook en dat zien we terug in het klanttevredenheidscijfer. Blije enthousiaste clubleden geven mij de energie om er vol voor te gaan, iedere dag weer.

Hoeveel invloed heeft corona op jouw bedrijf gehad?
Dat de bedrijfseconomische impact enorm is als de omzet 3½ maand nul is zal duidelijk zijn maar gelukkig hebben we dit kunnen opvangen. Ik hoor nog dagelijks welke impact dit op onze clubleden heeft gehad op het gebied van hun fitheid, hun energiebalans en het gemis van naar de fitnessclub te gaan. Voor ons team was het de eerste weken extra druk om iedereen te helpen bij het opstarten van hun trainingen.

Heb je veel moeten veranderen om 'coronaproof' te worden?
Gelukkig beschikken we over veel ruimte waardoor we de 1½ meter gemakkelijk kunnen waarborgen. Op enkele plekken hebben we maatregelen moeten nemen zoals het afzetten van een toestel. Verder hebben we niet essentiële spullen verwijderd zodat er nog meer ruimte ontstaat. Alle zalen zijn voorzien van 1 of meerdere hygiënestations met poetspapier, handgels en desinfecterende sprays . De lucht verversing capaciteit in het pand voldoet ruimschoots aan de norm. Al met al bieden we onze bezoekers een fijne omgeving waar veilig en verantwoord gesport kan worden.

Wat was je reactie op het nieuws dat sportscholen weer open mochten?
We waren door onze brancheorganisatie al geïnformeerd maar het bleef heel lang spannend onder welke voorwaarden we open mochten. Wel of niet reserveren, wel of geen maximum bezoekersaantallen etc. Gelukkig bleek het allemaal mee te vallen en is het voor ons en onze clubleden prima werkbaar.

Het buitensporten blijkt goed ontvangen te worden, dat blijft zolang het weer mee werkt?
Buitensport was een mooi alternatief maar binnen zijn de mogelijkheden zoveel meer. Meer comfort, meer materialen, geavanceerde toestellen etc. We hebben nog een aantal buitenlessen op het rooster staan maar dat staat niet in verhouding met wat we binnen aanbieden. We gaan door met de buitenlessen zolang daar behoefte aan is.

Aan wie mogen we namens jou vragen: Hoe gaat het met jou?
Fysiotherapeut Gerard van Vliet. Hij moest enerzijds zorg blijven verlenen maar dat werd hem anderzijds onmogelijk gemaakt i.v.m. social distancing.

Bert, bedankt voor je verhaal. En we gaan de vraag uiteraard weer door stellen aan Gerard van Vliet.

Coby van Zanten©
Eigen foto