Roden - Ruurd-Jan van Wijk werd zaterdagnacht om 00.01 uur blij verrast met een fiets met 2 zijwielen en vele zwaailampjes, op zijn 30ste verjaardag.

Eigenlijk was het iets later dan 00.01 uur in de nacht, want hij lag al lekker te slapen met zijn liefje Annet. Alleen kon zijn familie hem niet wakker krijgen met het kleine toetertje die voor op de fiets gemonteerd was. Ze lagen allebei in een zeer diepe slaap, dus moest er zwaar materiaal bij aan te pas komen. Eindelijk werden ze na zo'n 10 minuten lawaai maken wakker en zagen ze zwaailampen voor het huis. Het eerste wat de twee dachten, was dat het huis in brand stond. Gelukkig was dit niet het geval!

Ruurd-Jan werd door familieleden naar beneden geroepen om een rondje te maken op de zogenaamde kroegfiets om het uit te proberen. Het flesje bier stond al klaar op hem te wachten in het houdertje op het frame. Eppie, Berend, Robert en Jasper hebben voor hem deze fiets gemaakt, want Ruurd-Jan wil nog wel eens van zijn fiets af vallen als hij een biertje te veel op heeft. Dus alles werd uit de kast gehaald om deze prachtige "Meisjes Fiets" in elkaar te knutselen. Na een paar avonden knutselen was de fiets dan eindelijk klaar en kon Ruurd-Jan een rondje maken.

Natuurlijk moest dat overdag, als de verjaardagsvisite er was, even opnieuw gedemonstreerd worden en vastgelegd worden op de gevoelige plaat. Het ging van een leien dakje en kan hij dus op deze MF fiets in het vervolg gaan gebruiken als hij op stap gaat.

Ruurd-Jan geniet nog van je dag en pak de jongens maar weer eens goed terug als zij jarig zijn!

Video