Hoewel er nu nog niet veel te zien is gebeurt er van alles rond het bouwen van het eerste zonnepark in Peize bij het zomerbad. In het gebouw wordt de technische installatie aangelegd, buiten is een geul gegraven met daarin de buizen voor de benodigde kabels die de opgewekte stroom naar de installatie binnen brengen.


 


Op woensdag 1 juli zal het eerste paneel geplaatst worden, ’s middags om 5 uur. Dit wordt een feestelijk momentje, voor het zwembad, voor de deelnemers aan het project van de coöperatie Noordseveld op Rozen die hiermee korting op hun stroomprijs krijgen, voor de bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van de installatie en natuurlijk voor de coöperatie Noordseveld op Rozen zelf. Het is de eerste installatie van de coöperatie die veel meer van dergelijke installaties wil bouwen, maar dan voornamelijk op bedrijfsdaken. Verwacht wordt dat de eerste stroom in augustus geleverd gaat worden. Bijzonder aan het project is dat alle werkzaamheden zich in de gemeente Noordenveld hebben afgespeeld, zowel de voorbereiding, de bouw van de installatie, zelfs de fabricage van de zonnepanelen, alles door noordenvelders en noordenveldse bedrijven.


 


Voor dit project is het aantal inschrijvingen vol: de afname van stroom door deelnemers is gelijk aan de te verwachten opbrengst van de installatie. Voor mensen die ook graag €0,04 korting op hun stroomprijs willen worden nieuwe projecten opgestart. U kunt zich dus nog steeds inschrijven op info@noordseveldoprozen.nl voor deelname aan het volgende project.


 


De volgende installatie gaat waarschijnlijk gebouwd worden op een dak op industrieterrein de Westerd in Peize. Dat project wordt een stuk groter en er kunnen dan ook meer mensen deelnemen. De verwachting is dat dat project nog dit jaar afgerond kan worden. Als u geïnteresseerd bent in deelname dient u over te stappen naar EnergievanOns als uw stroomleverancier. Ook voor dit vervolg project zijn de eerste aanmeldingen al binnen.