Om het coronavirus onder controle te houden, heeft het kabinet op 21 april alle voetbalwedstrijden verboden tot 1 september.  Deze maatregel vervalt per 1 juli en sporten zonder fysieke beperkingen (zoals het onderling 1,5 meter afstand moeten houden) is vanaf dezelfde datum toegestaan. Alle amateur- en profteams kunnen zich dus op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Voor het hoogste niveau duurt het zes tot acht weken om wedstrijdfit te worden. 


 


De competities in het amateurvoetbal kunnen nagenoeg starten op de reguliere data van de speeldagenkalender.


 


Voor het amateurvoetbal betekenen de nieuwe versoepelingen dat het weer bezoekers kan toelaten op de accommodaties. Familie en vrienden kunnen dus weer langs de lijn plaatsnemen mits ze zich houden aan de basisregels.  Zo mogen de sportkantines definitief vanaf 1 juli weer open. Dit was eerder aangekondigd en zou doorgaan mits een tweede coronagolf zou uitblijven.


 


Datzelfde geldt ook voor de binnensporten zoals zaalvoetbal, die worden vanaf 1 juli ook definitief toegestaan inclusief wedstrijden. Enige tijd geleden was al bepaald dat jeugd weer zonder beperkingen mocht trainen en dat het sanitair bij de verenigingen zoals douches weer gebruikt mag worden. Bron KNVB