Op de koffie bij…. Persoonlijk reisadviseur Janny Kuiper


 


Nieuw-Roden – ‘Dit zijn rare tijden voor iedereen, maar zeker voor de reiswereld. Komen jullie een bakje koffie bij mij drinken?’ Zo klinkt de uitnodiging van Janny Kuiper van reisorganisatie Personal Touch Travel in Nieuw-Roden. Wij zijn erg benieuwd naar hoe het nu gaat met het reizen, dus ja graag!


 


Het is prachtig weer, dus we ploffen neer in een stoeltje op een heerlijk plekje aan 't water bij haar thuis. Janny schenkt een bakje in en begint te kletsen.


 


“Zo erg” , vertelt ze, “13 maart s’avonds moest ik klanten bellen dat hun reis naar Curaçao de volgende dag niet door kon gaan, ze hadden de koffers al ingepakt! Daarna lag de hele reiswereld plat! Het is een hele rare tijd voor iedereen. Maar stil zitten? Nee, zeker niet. Ik heb het enorm druk met vele vragen, met omboeken, met bellen met touroperators. Onlangs mocht ik een reisje boeken naar Terschelling, wat een genot. Maar ik doe het graag en dat mensen er enorm blij mee zijn blijkt wel. Ik krijg zomaar een bloemetje of een lief appje. Dat doet me goed.”


“Zo kreeg ik tranen in mijn ogen van een familie, waarvoor ik een rondreis had geboekt met wel 10 verschillende hotels. We hebben dat zelf ook eens gedaan dus het was voor mij een soort reis terug in mijn tijd. Maar ook dat moest ik helaas voor hun annuleren, dat vond ik erg verdrietig. Maar daarentegen had ik een reis naar Bali geannuleerd, bleek 2 dagen later dat er een reisverbod kwam en ze eigenlijk kosteloos mochten annuleren, ben er net zo lang mee bezig geweest, dat ik vorige week te horen kreeg dat ze toch het geld terug kregen. Daar doe je het voor!”


 


Ga je zelf binnenkort nog op vakantie? “Ja, wel helemaal naar Maastricht, haha. Mijn collega’s gaan
binnenkort wel rondreizen in Frankrijk en gaan naar Italië. Zij maken hier een reisverhaal van, die ik
graag via ditisroden.nl met jullie wil delen. Mensen zijn natuurlijk erg benieuwd naar hoe gaat het
daar nu? Dit is een mooie manier om jullie op de hoogte te brengen. “


 


Het belangrijkste voor Janny is om positief te blijven. “Een vriendin zei laatst tegen mij, stel jezelf de
vraag, kan ik er iets aan doen? Nee? Dan loslaten! En zo is het ook met de corona. Je kunt er niks aan
doen. Het is er, hoe je het ook went of keert. Maar blijf positief! “


 


Janny, bedankt voor de koffie, voor je tijd, voor je mooie verhaal. Succes ook voor jou in deze coronatijd. Hopelijk laait het reisvuurtje snel weer op en mag je weer gezellige reizen boeken voor de reislustigen onder ons.


 


Tekst Coby van Zanten