De coronacrisis gooide helaas ook roet in het eten voor de jaarlijkse regionale voorleeswedstrijd. Deze was gepland op 28 maart. Na de meivakantie zijn de scholen benaderd om hun voorleeskampioenen toch te laten deelnemen aan een wedstrijd maar dan deze keer digitaal.


Maar liefst 9 deelnemers namen gehoor aan de oproep alsnog deel te nemen en stuurden een filmpje in waarin ze lieten hoe goed ze wel niet konden voorlezen.  En dat ze dit goed deden, daar was geen twijfel over mogelijk! Na veel jury-overleg is uiteindelijk Maximilian Middendorp van OBS de Hekakker uit Norg de winnaar geworden en mag hij zich de ‘beste gemeentelijke voorlezer’ noemen. Maximilian las voor uit het boek ‘Vette Pech!’ van de schrijver Jeff Kinney uit de populaire serie ‘Het leven van een loser’.


 


 


Over de Nationale Voorleeswedstrijd


De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is de vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl