Roden - Vorige week Donderdag waren de mannen van Arkema speeltoestellen uit Appingedam begonnen aan de werkzaamheden voor wat een nieuw klimtoestel zou gaan worden. Eerst zijn er gaten gegraven waar een dag later beton in gestort werd om de grondankers goed vast te zetten. Omdat het beton goed moest harden heeft het enkele dagen geduurd voor de heren verder konden.

Maar gisteren waren de heren weer present en werd onder toeziend oog van enkele cliënten van Cosis aan de opbouw begonnen. En aan het eind van de dag waren ze dan ook klaar met het klimtoestel dat er uit ziet als een Pyramide van touwen. En vandaag vrijdag kon hij voor het eerst in gebruik worden genomen. Naar wat ik vernomen heb heeft een van de begeleiders voor opening hem uit geprobeerd, helaas hebben wij daar geen foto van.

Toen uiteindelijk om tien uur de kinderboerderij open ging hing de eerste jonge klauteraar al snel in de touwen van het nieuwe klimtoestel. De jeugd zal hier zeker wel een aantal jaren plezier van hebben.
Foto's© Theo Kompier