In deze bijzondere tijd is het belangrijk om aan je medemens te vragen, hoe gaat het met jou? Vorige week stelden we deze vraag aan Nadica van Evelien Womenswear, zij stelt de vraag aan Kim Carras van De Fiets in Roden.

Bij deze als eerste de vraag hoe gaat het met jou in deze rare tijd?
"Goed! Het is inderdaad een hele gekke tijd, maar ik ben blij dat alles weer een beetje meer normaal aan het worden is."

Misschien kun je je even voorstellen aan de lezers van Ditisroden.nl?
"Ik ben Kim. Ik woon in Nieuw-Roden met mijn vriend en dochtertje van bijna 2 jaar. Ik werk nu ongeveer 4,5 jaar bij de Fiets."

Hoe kom je zo bij De Fiets terecht?
"De Fiets is het bedrijf van mijn ouders. Toen zij de Fiets openden, bijna 8 jaar geleden, deed ik nog ander werk, maar toen mijn ouders besloten om een 2e winkel in Assen te openen en zij meer mensen nodig hadden ben ik daar bij de Fiets gaan werken. Inmiddels werk in de winkel in Roden."

Repareer je ook fietsen of doe je alleen de verkoop in de winkel?
"Ik repareer geen fietsen. Ik help klanten wel met kleine dingetjes zoals bijvoorbeeld het oppompen van de banden of fietstassen op de fiets monteren,maar de echte reparaties laat ik aan de jongens over. Zelf richt ik mij voornamelijk op de verkoop en administratieve werkzaamheden."

Hoe gaat het in de coronatijd met de fietsen verkoop?
"In het begin van de Coronaperiode was het heel erg rustig in de winkel maar de afgelopen weken was het gekkenhuis. Ik denk dat mensen er tegen opzien om met mondkapjes in de bus te gaan. Daarnaast horen we ook veel mensen zeggen dat ze toch niet op vakantie kunnen dus van hun vakantiegeld een fiets kopen. Erg druk dus voor ons, maar dat is een luxe probleem. Wel een nadeel is dat voorraad fietsen langzaam op raakt bij alle leveranciers, omdat er door het hele land heen zoveel fietsen worden verkocht, we hopen dat we straks niet zonder komen te zitten."

Wat zijn je hobby's? Ook fietsen toevallig?
"Haha, nee het enige wat ik qua fietsen doe is samen met mijn dochtertje of een keer naar het terras."

Jullie gaan bijna verhuizen naar de Heerestraat, zin aan?
"Ja, hier hebben we heel veel zin aan! We hebben inmiddels een datum geprikt en in het weekend van 11 en 12 juli gaan we verhuizen. Het wordt echt supermooi. Doordat we veel meer ruimte hebben, krijgen we een uitgebreider assortiment fietsen en accessoires. De bovenverdieping van het nieuwe pand gebruiken we voor de gebruikte fietsen, deze hoeven dus niet meer buiten te staan."

Zie je ook een opmars in en bepaalde soort fiets nu?
"Ja, wat er wel echt uitspringt in deze Coronatijd zijn de sportfietsen, dus de mountainbikes en racefietsen. Doordat mensen niet binnen konden sporten was dit natuurlijk een goede vervanger. Ook de elektrische fiets wordt steeds meer verkocht, dit is allang niet meer alleen voor oudere mensen."

Aan wie wil jij graag vragen hoe het met hem/haar gaat?
"Ik zou graag willen weten hoe het met Gety van “Martin Brink van Dijken makelaardij” gaat."

Kim,bedankt voor je mooie verhaal en we stellen de vraag uiteraard door. Veel succes met de verhuizing alvast. We komen uiteraard kijken als het geopend is.

Tekst Coby van Zanten©️