Roden - In deze bizarre tijd gaat DitisRoden langs ondernemers in Roden on te vragen hoe het nu met hun gaat.
Vorige week was Valerie van de Colorbar benieuwd hoe het met Astrid van Kom maar Binnen gaat. Wij stellen haar graag en aantal vragen. Leest u mee?
Astrid, hoe gaat het met jou in deze rare tijd?
Met mij gaat het goed! Gelukkig en gezond! We hebben hoop ik de minste periode achter ons liggen. Nu weer vooruit met zijn allen en vooral positief blijven.

Heb je veel schade geleden door de corona?
We hebben het verlies zoveel mogelijk kunnen beperken door onze afhaalmaaltijden. Veel vaste gasten die we normaal met veel liefde ontvangen in ons restaurant kwamen nu met regelmaat afhalen. Ook hebben we veel nieuwe gezichten gezien.

Heb je veel aanpassingen moeten doen om open te kunnen?
Nee dat valt reuze mee. Ons restaurant is vrij ruim opgezet. Ik heb een aantal tafels uit de zaak gehaald en hier door alles op 1,5 meter kunnen zetten.

1 juni, de deuren mogen weer open, wat was jouw reactie?
Super blij! Gewoon weer lekker aan het werk zoals we dat gewend zijn.

En meteen vol geboekt?
Nee, in het restaurant waren een paar tafels gereserveerd. Daar in tegen was de binnentuin vol gereserveerd. We zijn heel blij dat we de stap in de afgelopen tijd hebben genomen om de binnentuin te renoveren.

En hoe voelde dat om weer mensen te mogen ontvangen?
Daar werd ik weer erg gelukkig van. Het contact met de gasten heb ik ook zeker gemist.

Er zijn natuurlijk meerdere restaurants in ons dorp, waarom moeten mensen juist bij jullie komen? Wat is jullie specialiteit?
Wij zijn een gemoedelijk restaurant en wij willen iedereen een warm welkom geven. Onze specialiteit zijn de steaks die wij bereiden op de lavagrill en natuurlijk zijn onze barbecue-tafels een specialiteit in Roden en omgeving.

Aan wie wil jij graag vragen hoe het met hem/ haar gaat?
Aan Evelien Womenswear!

Astrid, bedankt voor je tijd en geniet van de dingen die weer mogen. Hopen op mooi weer zodat mensen kunnen genieten in jullie prachtige binnentuin!
Tekst Coby van Zanten©️