Meer dan 400 mantelzorgers in de gemeente Westerkwartier, die geregistreerd staan bij Sociaal Werk De Schans, ontvingen op 4 juni een bloemetje uit handen van de medewerkers. De actie is ontstaan vanuit een initiatief van wethouder Bert Nederveen. Met deze actie wil hij samen met de medewerkers van De Schans mantelzorgers een hart onder de riem steken in deze uitdagende en bijzondere coronatijd. Samen met de medewerkers heeft hij boeketten uitgereikt aan meerdere mantelzorgers in Grootegast.


 


Wethouder Bert Nederveen: “We vinden het belangrijk oog en oor te hebben voor de mantelzorgers. Deze groep staat altijd klaar voor een gezinslid, familielid of buurtgenoot die zorg nodig heeft. Soms ten koste van hun zelf. Vooral in deze tijd met de coronamaatregelen vraagt hun zorg extra inspanningen. We willen hen met een boeket bloemen een hart onder de riem steken en hen bedanken voor hun inzet voor hun naaste.”


 


Waardering
Mantelzorgers kunnen dagelijks terecht bij de medewerkers van Sociaal Werk De Schans voor informatie, advies of een luisterend oor. Daarnaast kunnen mantelzorgers die langdurig en intensief zorgen voor een naaste van 1 juli tot 1 oktober 2020 de mantelzorgwaardering voor 2020 aanvragen.


 


Meer informatie


Inwoners die vragen hebben of meer willen weten over de mantelzorgwaardering of zich willen laten registreren als mantelzorger kunnen contact opnemen met Sociaal Werk De Schans. Dit kan via telefoonnummer (0594) 745620 of per mail balie@sociaalwerkdeschans.nl. Meer informatie is te vinden op www.sociaalwerkdeschans.nl.


 


Samen


De bloemenactie is een samenwerking van de gemeente Westerkwartier, Sociaal Werk De Schans, de werkgroepen Mantelzorg en meerdere lokale bloemisten.


 


Op bijgaande foto’s wethouder Bert Nederveen bij twee mantelzorgers en met de andere bloemenbezorgers.