Wie kent ze eigenlijk niet de geboren en getogen Rôners Sjoerd en Pieterdien Piek.
Dinsdag was de grote dag dat ze, wonende aan de Meidoornlaan, hun 60 jarig huwelijk
mochten vieren. Helaas in bescheiden kring vanwege de coronaperikelen.

Sjoerd verdiende z’n duiten voornamelijk in de staalindustrie. Eerst bij van Simmeren in Gronigen en later als vertegenwoordiger bij Stigter Staal in de 3 noordelijke provincies.

Bij de vv Roden was Sjoerd een onbetaalbare kracht. Als trainer van de zogenaamde
“rest van de senioren” en ook als leider behaalde hij enkele malen met z’n mannen
een schitterend kampioenschap. Samen met z’n echtgenote Pieterdien draaide hij ook
moeiteloos kantinediensten. Voor al deze verdiensten werd Sjoerd benoemd als lid van
verdienste van de zwart-witte voetbalvereniging.

Pieterdien was ook een bezige bij. Zo leerde ze honderden leerlingen van vele basisscholen in de gemeente Noordenveld in het “oude zwembad” aan de Dwazziewegen om de zwemkunst machtig te worden. Meestal gebeurde dat aan de door sommigen verafschuwde hengel. Ook was Pieterdien zo’n 15 jaar medewerker in het Groene Kruisgebouw tijdens de sportkeuring, tezamen met dokter te Velde en Siem Lutjes. Een wekelijks uitje naar de Roder weekmarkt vindt Pieterdien erg gezellig.

Samen gooiden Sjoerd en Pieterdien regelmatig een hengeltje uit en gingen de vistochtjes meestal naar de Friese wateren.

Een brief van het Koninklijk Huis mochten de 60-jarige echtelieden ontvangen en eveneens een kaart van burgemeester Klaas Smid, die vanwege de bekende redenen niet persoonlijk kon komen om de felicitaties over te brengen. Een bos bloemen van de gemeente Noordenveld werd ’s morgens gebracht en een hapje en een drankje in besloten kring, maakten de dag toch nog geslaagd!

Tekst/foto's Roel Lubbers©