Roden - Gisterochtend was het dan eindelijk zo ver: de officiële opening van het Alternatief Pinksterkamp van scouting Mensinghe Roden. Nadat de vlaggen waren gehesen en het eeuwig vuur ontstoken hadden de scouts Legendarische activiteiten in het Mensinge bos. Ook was er zaterdag tijd om het kampterrein op te bouwen in de achtertuin. ’s Avonds schaarden de leden zich naast hun eigen kampvuurtje en werden de ze vermaakt met spannende kampvuurverhalen.

Zondags is het traditioneel hike dag op het Noordelijk Pinksterkamp, dus de leiding haalde alles uit de kast om het ook vandaag een memorabele beleving te laten zijn. Het weer zat geweldig mee, dus er zullen flink wat rode hoofdjes naast het kampvuur zitten vanavond!
De jongste speltakken, tot 12 jaar, liepen een lange wandeling door het Mensinge bos en de tieners, tot 18 jaar, fietsten een rondje Noordenveld, tot Veenhuizen aan toe! Onderweg moesten de tieners vragen beantwoorden over historische plekken. En bij verschillende posten werden alle leden creatief en fysiek uitgedaagd. Waarbij zelfs de ouders zich in het zweet werkten en kinderen kruipend, klimmen en zelfs door de lucht vliegend streden om de hoogste punten.

Op het moment van schrijven zit iedereen te smikkelen van de zelfgemaakte nasi, gemaakt aan de hand van de online kookworkshop, en hierna is het tijd voor een spannend online kampvuurspel. Daarna is het bedtijd, want morgen is er weer een lange dag met activiteiten, met ’s middags de sluiting door het strijken van de vlaggen.

Voor de leiding is het echter nog niet afgelopen vandaag! Die gaan ook een hike doen, maar zij zullen per bolide de omgeving verkennen. Café Restaurant De Pompstee heeft op het eind van de tocht nog een lekkere koude verassing voor de leiding gesponsord, als waardering voor hun inzet. Dat gaat er vast wel in!

Via deze weg wil de organisatie graag de volgende bedrijven bedanken die door hun inzet het kamp extra leuk hebben kunnen maken: De Pompstee (www.pompstee.nl), SoundLink (www.soundlink.nl), Enjoy Events (www.enjoyevents.net) en Arty Duck Design(www.instagram.com/artyduckdesign)

Lijkt scouting jou ook wel wat? Kijk voor meer informatie op www.mensinghe.nl