Na één jaar afwezigheid keert vv Peize terug in de zondag 2e klasse. De Drentse club maakt gebruik van een versterkte promotieregeling naar die tweede klasse ondanks dat het afgelopen seizoen vanwege de uitbraak van het coronavirus vroegtijdig door de KNVB werd beëindigd.

"Ik kreeg vanmiddag telefoon van de KNVB", laat Peize-bestuurslid Gerard Mensinga weten. "Ik kreeg de vraag of we nog steeds wilden promoveren en dat is het geval. Volgende week krijgen we de schriftelijke bevestiging van de promotie."
Peize speelde elf seizoenen achtereen in de 2e klasse toen vorig seizoen degradatie volgde. In het huidige seizoen was Peize vanaf wedstrijddag één met Forward in de slag om de koppositie. Na de winterstop meldden ook Gieten en SVZ zich meer en meer aan het front. Op het moment dat het coronavirus alles platlegde had Peize een voorsprong van vier punten op Gieten, zeven op Forward en negen op SVZ, maar die laatste twee clubs hadden wel twee duels minder gespeeld. Bron RTV Drenthe

Ook Zevenhuizen promoveert dit seizoen. De Groningers gaan van de 5e naar de 4e klasse zondag. De Wilperboys gaan naar de zondag 3e klasse en komen in het nieuwe seizoen waarschijnlijk bij v.v. Nieuw-Roden in de competitie.