De 820ste editie van de Zuidlaardermarkt gaat niet door. De grootste paardenmarkt van Europa wordt afgelast vanwege het coronavirus. Hoewel de Zuidlaardermarkt pas op 20 oktober gehouden zou worden, vindt de gemeente Tynaarlo het niet verantwoord om door te laten gaan.

De markt is al achthonderd jaar oud en wordt standaard op de derde dinsdag van oktober georganiseerd, maar gedurende de hele voorgaande week zijn er ook al tal van activiteiten in het dorp. De paardenmarkt en de vier kilometerslange warenmarkt worden door bezoekers vanuit heel Europa bezocht, gaan dus niet door, dat geldt ook voor de geplande landbouwshow met trekkers en landbouwmachines op de Brink. De feesttent staat er ook niet in oktober.

Of de overige activiteiten, zoals de kermis en het straattheaterfestival wel door kunnen gaan is nog niet duidelijk. Organisatie en gemeente moeten daar nog een beslissing over nemen. De kermis zou eventueel door kunnen gaan, omdat die op zichzelf veel minder publiek trekt. Bron RTV Drenthe Foto Pexels