Noordenveld - In deze coronatijd vragen wij hoe het met je gaat. Vorige week het verhaal van Jacolien van de Korenaar, zij wil graag weten hoe het met Valerie van de Colorbar gaat.
Valerie, hoe gaat het met jou in deze bizarre tijd?
Met mij gaat het goed gelukkig gezond en geen dierbare verloren aan het Coronavirus. Het was de eerste weken zeer onwennig om niet te mogen werken. Ik doe m’n werk met zo veel plezier, dus dat was heel erg omschakelen. Maar daarna heb ik het positieve er uit gehaald en ben de salon gaan voorbereiden voor wanneer ik weer open mocht!

Wat voor effect heeft het op jouw bedrijf gehad?
Helaas moest ik 6/7 weken dicht. Gelukkig waren er goeie regelingen van de overheid en gemeente en ben ik er goed uit gekomen.

Heb je veel aan moeten passen in de Colorbar?
De colorbar is een kleine salon met 2 stoelen met gepaste afstand. Wel doe ik een scherm tussen de 2 stoelen wanneer ik 2 klanten combineer. En ik heb natuurlijk overal desinfecterende handgel staan. Ook worden de stoelen gelijk gedesinfecteerd na een behandeling van de klant.

Toen kwam gelukkig het goede nieuws dat kapsalons weer open mogen, wat was jouw reactie?
Ik was mega blij! Dat ik al mijn klanten weer blij mocht maken met een nieuwe kleur. De afgelopen weken heb ik veel extra gewerkt voor alle klanten die een plekje hadden staan in de tijd dat ik dicht was.

Sta je alleen in de Colorbar?
Jaa ik sta alleen in de colorbar. Maar ik deel het pand met mijn collega van de beautybar die op de eerste verdieping gevestigd zit.

Kun je de drukte een beetje handelen?
Op dit moment is het super druk waar ik natuurlijk heel erg blij mee ben. De afgelopen weken ben ik van maandag tot en met zaterdag open geweest klanten waarderen het super erg dat we weer open zijn en zijn hartstikke blij nu met een plekje. Dus daardoor is de drukte wel de handelen, want je krijgt er weer zoveel energie van!

Wat zijn de trends voor aankomende zomer qua haarkleur?
Vorig jaar zagen we veel grijze haarkleuren en felgekleurde haarkleuren, dit jaar zullen we veel meer natuurlijkere haarkleuren spotten. Een uitzondering die een tikje minder naturel is, is de rose gold haarkleur. Maar verder gaan we terug naar mooie naturelle kapsels met een natuurlijke balayage, face-framing, highlights en babylights. Een prachtig asblonde/ice blonde haarkleur.

Aan wie wil jij graag vragen hoe het met hem/haar gaat?
Aan Astrid van "Kom Maar Binnen"!

Valerie heel erg bedankt voor je tijd voor deze coronaproof interview!
Coby van Zanten©️