De volgende ontwikkelingen zijn te melden over de zonnepanelen installatie bij het zomerbad Peize:  • De werkzaamheden zijn gestart voor de installatie van 432 zonnepanelen. Boomstronken zijn verwijderd van het terrein dat nu braak ligt. De bouw kan dus beginnen. De helft van de panelen zal door het zwembad worden gebruikt dat hiermee klimaatneutraal wordt. De andere helft van de installatie is beschikbaar voor bewoners van Peize en omstreken die hiermee kunnen profiteren van een korting op hun stroomprijs en daarmee zelf een stap kunnen zetten in klimaatneutraal wonen. Hiervoor moet zich aanmelden als deelnemer.

  • Inschrijven voor deelname aan de zonnepanelen bij het zwembad is nu mogelijk. Deelnemen kost eenmalig enkele tientjes (voor een doorsnee huishouden ongeveer €30,-) en hiervoor krijgt u 15 jaar lang €0,04 per kWh korting op uw stroomprijs. Uw investering verdient u het eerste jaar al 4 keer terug. Om te kunnen profiteren van de korting moet u stroom afnemen van EnergieVanOns. U kunt zich aanmelden als geïnteresseerde via http://www.noordseveld.nl/aanmelding-deelnemer-NoordseVeld-op-rozen/. U kunt dan ook hulp krijgen bij het overstappen naar EnergieVanOns. Meer informatie vindt u op https://www.noordseveld.nl/noordseveld-op-rozen/ of bel naar Gerard Offringa 0645759235 of Cyriel Vandeursen 0646334467 met uw vragen. Het op te wekken vermogen dat beschikbaar is voor participatie door bewoners zal naar verwachting genoeg zijn voor ongeveer 15 huishoudens.

  • Ook is de gemeente akkoord gegaan met het verstrekken van een lening (geen subsidie) aan de coöperatie Noordseveld op Rozen van 1 miljoen Euro. Dit geld wordt gebruikt voor de initiële financiering van soortgelijke projecten in Noordenveld waar bewoners in kunnen participeren. Dit laat zien dat de gemeente deze aanpak van harte ondersteunt, blij is met dit project en nieuwe projecten stimuleert. Een volgend project komt mogelijk op een of meerdere daken op het industrieterrein in Peize. Naar verwachting wordt dit project groter en kunnen er dan dus meer huishoudens profiteren van goedkope stroom.