Scouting Mensinghe Roden houdt Alternatief Pinksterkamp


 


2020 Is een raar jaar. Een jaar van Corona-maatregelen en daardoor tot grote teleurstelling van de Noordelijke scoutinggroepen een jaar zonder Noordelijk Pinksterkamp in Marnerwaard. De laatste keer dat het NPK werd afgezegd was in 2001, door de MKZ-crisis die het kamp toen onmogelijk maakte. Dat jaar kampeerden de scouts van Mensinghe gezellig bij het clubgebouw de Woudscout in het Mensingebos. Geschiedenis werd geschreven met een supergezellig Alternatief Pinksterkamp: APK.


 


 


Dit jaar schrijft scouting Mensinghe Roden wederom geschiedenis. Nu de scouts niet eens samen bij de Woudscout kunnen kamperen leek het alsof ze de handdoek maar in de ring moesten gooien.


Maar dit konden ze toch echt niet laten gebeuren! Pinksteren zonder kamp is geen optie. En als ze het niet op de normale manier mogen doen, dan vinden de scouts hier wel een oplossing op!


 


Dit Pinksterweekend organiseert scouting Mensinghe Roden daarom voor al haar leden een Legendarisch Alternatief Pinksterkamp. Op zaterdagochtend 30 mei ontsteekt de voorzitter het eeuwig vuur naast het clubgebouw en vanuit de woonkamer kunnen de leden dit via een livestream volgen.


 


 


Hierna worden de leden aangemoedigd om in de achtertuin een tentje op te zetten en hier vervolgens tot maandagmiddag 1 juni in te kamperen. Onder het thema “Legendarisch” zullen alle speltakken hun eigen legende, mythe of verhaal als sub-thema hebben, waarmee de leden los kunnen gaan qua decoratie van hun kampterrein.


 


 


Verhalen zullen de rode draad vormen tijdens het gehele kamp. Via verschillende onlinekanalen zullen er leuke themaspellen georganiseerd worden en ook worden er gave scoutinguitdagingen aangeboden die de leden zelf of met de familie kunnen uitvoeren. Zondag is tijdens het NPK traditioneel de hike-dag, dus ook tijdens dit APK; gezellig met de familie het bos in!


 


 


Scouting Mensinghe streeft ernaar om zoveel mogelijk het NPK-gevoel te behouden, dus na de opening kunnen de leden zelfs hun APK-thuispakket bemachtigen met een themashirt, een insigne en andere verassingen.


 


 


Nu de Corona-maatregelen wat versoepeld zijn is er zelfs mogelijkheid tot kleine samenkomsten tijdens de aangepaste opkomsttijden op zaterdag. Het ziet er dus naar uit om werkelijk een Legendarisch kamp te worden, waar de scouts nog lang over na zullen praten bij het kampvuur.


 


Wil je ook eens komen kijken tijdens een scoutingopkomst? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.mensinghe.nl