Een ongewoon beeld zondagmorgen aan de Hansenkamp in molendorp Roderwolde. Een grote
opblaaspop en een fraai spandoek sierde de tuin op nummer 10. Dit alles ter gelegenheid van het feit, dat de tweeling Peter en Rudy Hut 50 jaar geleden het levenslicht zagen in Huize Tavenier in de stad van de “Olle Grieze”, Groningen.

Maandag is eigenlijk de grote dag voor het duo, maar het paste beter in de organisatie om zondag alvast de bloemetjes op gepaste wijze, het coronavirus speelt nog steeds parten, buiten te zetten. Normaliter zouden de feestelijkheden plaatsvinden in de tent op het Rôner jaarbeursterrein, die er zou staan in verband met paardensportactiviteiten, maar dat lukt nu even niet en een hapje en een drankje worden op een latere datum ongetwijfeld ingehaald.

Samen hebben de gebroeders lange tijd gewerkt bij SW Onderhoudswerk in Groningen, maar Peter is meer de kantoor kant opgegaan, terwijl Rudy zich heeft bekwaamt in het schilderwerk.

Bij de Vereniging Voor Volksvermaken te Roden voelt de in Roderwolde woonachtige Peter zich als een vis in het water en beleefd hieraan veel plezier. Rudy woont in het naburige Norg en is vrijwilliger bij de voetbalvereniging G(oed) O(efenen) M(aakt) O(ns) S(terk). Hier is hij veelal achter de bar te vinden en ook het onderhoud van het materiaal is bij hem in goede handen. Aan de klaverjaswedstrijden van de geel/zwarten neemt hij steevast deel en eens werd hij biljartkampioen,
zonder ooit van te voren een keu te hebben aangeraakt……..!

De bescheiden broers namen zich zondagmorgen alvast voor een gebruikelijk elf-uurtje te nemen op hun bijzondere “50 – 50” verjaardag van maandag. Een goed plan!

Tekst/foto's Roel Lubbers©