Twee jaar geleden werd de parkeerplaats aan de Vagevuurselaan aangepakt, net als de oprit naar de camping. Er zaten nogal wat gaten en hobbels in beide. Nadat die waren weggewerkt kwam er een flinke laag steenslag overheen te liggen. Helaas bleek al gauw dat bijvoorbeeld fietsen hierop niet ging. Maar erger nog, ook een rolstoel en een scootmobiel konden niet vooruit komen en liepen vast. Helaas is het niet mogelijk om de parkeerplaats en de oprit beter toegankelijk te maken. Hopelijk wordt de steenslag in de loop der jaren wat ingereden, zodat er toch een begaanbaar pad ontstaat.

Toegankelijk Noordenveld heeft natuurlijk grote bezwaren tegen deze gang van zaken. Gelukkig is er na enig overleg nu een oplossing gevonden. Het Natuurschoonbos is ook bereikbaar via het fietspad Nietap – Roden dat begint in de Paulus Potterstraat. Eventueel parkeren kan daar goed. De ingang vanaf dit pad was echter ook niet drempelloos. Op nota bene Hemelvaartsdag is er gewerkt aan het egaliseren van de verbinding van het fietspad en de toerit en nu kan een scootmobiel of rolstoel zonder problemen het bos in. Ook het pad naar en over de voormalige hertenweide is aangepakt. Alle kuilen, ontstaan door mollengangen, zijn opgevuld.

Let ook even op het labyrint. Er wordt hard gewerkt aan het verwijderen van ongewenste plantengroei zoals daar zijn (kweek)gras, weegbree, paardenbloem en (zand?)zegge. Vooral de laatste kruipt graag tussen en onder de klinkers met zijn lange wortelstokken. We werken met een geavanceerde voegenkrabber en met een brander, die onlangs is aangeschaft. Het is een genot om het labyrint helemaal te bewandelen met zijn 570 meter. In het centrum ligt uiteindelijk een mooie spreuk op de pelgrim te wachten. Vooral als het op 20 juni midzomer dag is zou men er bij zonsopkomst om 05:19 uur een onvergetelijke belevenis van kunnen maken.