-
Hoe gaat het nu met.... Jacolien van de Korenaar
22.May.2020
Roden - In deze bizarre tijd zijn wij van Ditisroden benieuwd hoe het met jou gaat. Vorige week gaf Bart de Vries aan dat hij benieuwd is hoe het met Jacolien gaat, hun leverancier van brood, gebak ed.

Hoe gaat het met jou in deze corona tijd?
Het gaat goed met mij! Natuurlijk is veel anders op het moment, maar na een aantal weken vind je ook wel weer een weg in deze “nieuwe” tijd met de maatregelen die nu gehandhaaft moeten worden.

Misschien kun je je even voorstellen aan Roden?
Ik ben dus Jacolien van Panhuis, 30 jaar en samen met Willem en ons zoontje Tygo wonen wij in Grootegast.
Alweer 5,5 jaar werk ik in Roden, waar wij toentertijd een filiaal zijn begonnen van ons bedrijf “Echte Bakker de Korenaar”. Dit is een goede keuze geweest en heb het hier met mijn collega’s en alle leuke klanten heel erg naar mijn zin!
Sinds januari zijn mijn schoonouders met pensioen en runnen Willem en ik, samen met mijn schoonzus en zwager de bakkerij.

Hoe doorstaan jullie in de bakkerij deze coronatijd?
Inmiddels trekt de klandizie in de winkel gelukkig weer aan, maar we hebben wel een paar pittige weken achter de rug gehad.
Nadat in maart bekend werd dat het virus ook in Nederland begon toe te slaan, hebben wij een lang spoedberaad gehad met maatregelen die wij als bedrijf konden nemen om deze tijd zo goed mogelijk door te komen. We moesten nadenken wat we gingen doen met overuren, eventuele ziekte van personeel, ziekte van ons zelf, vakantiedagen, openingstijden en noem maar op. De aanpassingen die van toepassing waren voor de klanten hebben wij verspreid via media, social media en per e-mail. Gelukkig hebben wij heel veel steun, begrip en leuke reacties gekregen. De grootste positieve verandering was het uitbreiden van onze bezorgservice. Via diverse kanalen hebben wij dit gepromoot en gelukkig hebben wij hier veel mensen mee kunnen bereiken. Op deze manier hebben wij het verlies van de omzet in de winkel deels kunnen opvangen. Ook hebben wij hierdoor nieuwe klanten gekregen, wat hopelijk weer een positief effect heeft op langer termijn.

Hebben jullie veel schade geleden door deze corona crisis?
In de eerste weken hebben wij behoorlijk verlies geleden, maar dat trekt nu gelukkig weer behoorlijk bij.
We merkten vooral dat er geen winkelend publiek in het dorp liep, waardoor je de extraatjes mist. Verjaardagen en andere feestjes werden niet meer gevierd, dus ook de verkoop van gebak was minimaal. En we missen de levering van producten aan campings, horeca etc.

Hebben jullie ook bijzondere of specialere verzoeken voor bijv taarten/ gebak in deze tijd?
Het mooie van deze tijd is dat mensen veel meer om elkaar denken, en wij dat merken door de toenemende vraag van cadeaumanden om aan familie, vrienden, buren etc te geven. Ook hebben wij de afgelopen periode op verzoek al vele mensen van een lekker ontbijt kunnen voorzien. Op dit moment is geen dag meer hetzelfde, en dat maakt het soms heel hectisch en uitdagend. Maar als je het dan samen met je team weer voor elkaar bokst om het allemaal in orde te krijgen, geeft dat toch een goed gevoel!

Aan wie mogen we namens jou vragen hoe het met hem/haar gaat?
Ik ben wel benieuwd hoe het met Valerie van Colorbar Roden gaat. Zij heeft natuurlijk vorige week weer haar deuren kunnen openen, dus zij zal ook wel het een en ander te vertellen hebben.

Jacolien, bedankt voor je tijd en we komen binnenkort wel een lekker gebakje of broodje bij jullie kopen!

Tekst Coby van Zanten©️
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.