Op 8 maart 2020, vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe expositie in Galerie Huis ter Heide. Maar door de corona is deze expositie maar enkele dagen gezien geweest.


 


We hebben gemeend om deze expositie in overleg met gastkunstenaars en het kunstenaarscollectief nogmaals aan te bieden zodat u nog de gelegenheid krijgt om deze expositie te bewonderen. Dat betekend dat we op de 2e Pinksterdag van 13.00-17.00 uur weer open zijn.


 


Tevens hebben we de galerie "corona proof" gemaakt, de instructies hierover vind u op de website en in de galerie zelf.


Wij nodigen u van harte uit om deze expositie te bekijken t/m eind augustus.


 


De galerie is alleen in de maand juni op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. Na 1 juli hanteren we de weer de gewone openingsdagen, zie voor meer informatie de website van www.galeriehuisterheide.nl . De toegang is gratis.


 


 


Erica Pels


Voor Erica (1961) is kunst iets wat je maakt vanuit je hart, naar kijkt met je hart en iemand mee raakt in zijn hart. Hierbij is het creatieve proces onmisbaar. Eerst kijken, luisteren voelen en proeven. Daarna oorspronkelijke beelden en vormen herscheppen tot een afspiegeling van je emoties en fantasie. Ze kijkt in de wereld naar het lelijke, het mooie, het harde, het zachte, het vrolijk opbeurende, het beangstigende, het levende en het dode. Deze aanwezigheid probeert ze te vangen in onverwachte vormen en spannende bewerkingen van natuurlijk voorkomende materialen, waar ze ook vaak de natuurelementen op los laat. In Galerie Huis ter Heide toont ze haar bomen en manden.


www.twinsetdesign.nl


 


 


Ria Straatman


De huid van een beeld is het oppervlak, waar de beeldhouwer stopt en de toeschouwer begint.” Citaat: Joost Barbiers.Ria woont in Noord Holland aan de kust. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving: strand, bos en duin. Ze werkt met verschillende steensoorten zoals hardsteen, marmer, onyx, albast, serpentijn en travertin. Het beeldhouwen heeft haar gegrepen door de verschillen die het stoere materiaal kan uitdrukken. Zowel het ruwe van de onbewerkte steen als het “zachte” wanneer hij gepolijst is boeien haar. Voor Ria is het iedere keer weer een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen eenvoud, vorm, lijn en emotie.


Ria is aangesloten bij de steengroep “de verBEELDing”.


 


 


Yvonne Holtman
Rond 1995 nam Yvonne’s creatieve avontuur een nieuwe wending, in de vorm van inspiratief schilderen. Een term die ze zelf bedacht heeft voor een wijze van schilderen, waarbij het verstand, wilskracht en het ego geparkeerd worden en waarin ze zich in het moment laat leiden door haar gevoel (niet te verwarren met emoties). 
Je zou kunnen zeggen een meditatieve staat, om zodoende inspiratie te ontvangen in een creatief proces, aangaande kleur, vorm, beweging, keuze van het doek en gebruik van water. Creatie dient zich aan en uit zich in vrouwelijke ontvankelijkheid, stromend, sensueel en bij momenten confronterend. Schilderen doet ze met haar vingers, wat haar een directere en intiemere verbinding geeft met het materiaal.


 


 


Els Klarenbeek


Els haar “portretbeelden” zijn een soort verhaal, dat tijdens het opbouwproces met klei ontstaat. Soms kan een tijdsbeeld een inspiratiebron zijn, waarbij kleding en haardracht een referentie zijn. Maar ook de portretjes uit de middeleeuwen, waarin de mens zo mooi en integer wordt afgebeeld hebben haar geïnspireerd. Waar het weglaten van details in haar schilderijen de voorkeur heeft, geldt dat niet voor haar beelden, daar worden juist dingen toegevoegd en wordt een soort verhaal verteld met een vleugje humor. De beschildering met engobes van de beelden bewandelen hun eigen weg, waarbij kleur altijd een belangrijke factor is. De beelden zijn gebakken op 1050 en of 1080 gr. C.


 


Adres : Norgervaart 10a 9331TE Huis ter Heide (Dr.